Пораз борбене Звезде

29

Ватерполисти Црвене звезде у 12. колу Триглав регионалне лиге изгубили су од екипе Југа са 16:13.

Дубровчани су у овом мечу били ослабљени, јер у Београд није допутовао Никола Јановић, а већ неко време не игра суспендовани Никша Добуд.

Међутим, Југ је одлично отворио меч и после седам минута игре је водио са 5:0. Црвено-бели су до краја првог периода успели да дођу до поготка преко Димитрија Обрадовића, да би у првих неколико минута друге четвртине разлику додатно смањили Виктор и Страхиња Рашовић. Серију домаћих прекинуо је Бикари, али је Звезда узвратила и преко Обрадовића и Ешкерта на 4:20 до краја првог полувремена пришла на само гол заостатка. После тога се играло гол за гол, па су гости на полувреме отишли са предношћу од 8:7.

Старији од браће Рашовић, Страхиња, донео је прво изједначење на мечу пет минута пре краја треће деонице. Ипак, тада је уследила серија Југа, који је головима Јангера и Иванковића поново дошао до „+3“. Виктор Рашовић је лепим поготком смањио на 9:11, а убрзо је Марко Мацан искључен са правом замене, па су црвено-бели четири минута имали играча више. Вечерас расположени Страхиња Рашовић реализовао је петерац, али је Југ већ у следећем нападу, са играчем мање, дошао до поготка преко Висковића и на одмор пред почетак четврте четвртине отишао са два гола вишка (10:12).

Ђорђе Бијелић је после два минута игре смањио на 12:11, да би се Југ средином четвртине поново резултатски одлепио и дошао до три гола вишка (14:11). Страхиња је смањио на „-2“ из петерца, а питање победника било је решено после два гола Јангера (16:12). Минут пре краја меча Виктор Рашовић је поставио коначних 13:16.

Најефикаснији су били Страхиња Рашовић и Арон Јангер са по пет голова. Анте Висковић је постигао четири, а Виктор Рашовић и Андро Бушље по три.

Претходни текстЗвезда после маратона поражена у Новом Саду
Следећи текстСпартак савладао црвено-беле даме