Звезда после маратона поражена у Новом Саду

48

 Велика борба, 123 минута игре, пет сетова, мноштво преокрета и победа Војводине НС семе над Црвеном звездом, то је епилог дерби меча 12. кола Винер Штетише лиге.


 
На крају оба тима могу да буду задовољна, Новосађани због тријумфа, а Црвена звезда што је освојила бод и остала на другој позицији. Могла је Војвоидна и до целог плена, водила је са 2:1 и 12:5, али је потом уследио пад у њиховој игри.
 
Осетило се одсуство стартног коркетора Дражена Лубурића код домаћих, мада је Војводина релативно лако добила први, а потом уз доста борбе и други сет. У трећем је Звезда била убедљива, а потом је уследио већ описани четврти.
 
Водили су Новосађани тада и са 16:12, али је Звезда топила разлику и напокон преокренула у завршници (21:20). Нешто касније, Београђани су успели и да изједначе и обезбеде бод – 25:21.
 
У петом сету домаћи су били бољи ривал. Тешко су стекли два поена вишка (10:8), али су освојили потом пет поена у низу и заслужено славили важну победу, која их оставља у борби за другу позицију пред почетак плеј-офа – 15:8.

Најефикаснији у нашем тиму био је Филип Стоиловић са 23 поена, док су Лазар Копривица и Александар Благојевић нанизали по 14 поена. Београдски црвено-бели нису имали решења за расположеног Катића који је уписао 28 поена за Вохводину.

Црвена звезда је и поред пораза задржала другу позицију на табели са 28 бодова, пет мање од водећег Партизана, док је Војводина на трећем месту са 25 бодова, али и утакмицом мање од нашег тима. Наредног викенда на програму је 13. коло, а одбојкаши Црвене звезде дочекују екипу Ђердапа из Кладова.

Војводина НС семе – Црвена звезда 3:2 (25:17, 25:23, 20:25, 21:25, 15:8)
Мала сала СПЦ „Војводина“. Гледалаца: 250. Судије: Анђелко Поповић и Роберт Леко. Трајање меча: 123 минута.
ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 7, Коларић, Бојичић 2, Ч. Станковић 9, Надаждин 14, Катић 28, Јовановић 3, Пековић (либеро), Мехић, Радовић, Петковић, М. Станковић 16. Тренер: Страхиња Козић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 9, Јевтић (либеро), Стефановић, Стоиловић 23, Гмитровић, Копривица 14, Милутиновић 3, Нејић, Мартиновић 5, Кецман, Благојевић 14, Буцуљевић 5. Тренер: Драган Кобиљски.

Претходни текстУлазнице за Задар од недеље у продаји
Следећи текстПораз борбене Звезде