Радоњић: Треба нам још оваквих утакмица

31

Црвено-бели нису успели да направе подвиг на старту ТОП 16 фазе. Изабраници Дејана Радоњића упркос сјајној игри током већег дела утакмице и хука са трибина скоро 19.000 гледалаца у Комбанк Арени поражени су од славног Реал Мадрида, резултатом 72:79.

Ипак, Звездин тренер Дејан Радоњић није изгледао незадовољно на конференцији за медије после дуела са осмоструким прваком Европе:

Морам да похвалим сјајан амбијент који се и очекивао, с обзиром да је у Београд дошао Реал који има максималне амбиције. Не само због тога што се ове године завршни турнир Евролиге игра у Мадриду, већ због чињенице да годинама уназад покушавају да освоје ово такмичење – рекао је Радоњић, а потом анализирао сам ток утакмице:

Добро смо кренули у меч. Покушали смо добром одбраном да зауставимо њихов заиста квалитетан и талентован нападачки тим, који има огромно искуство . Држали смо се доста добро, иако је у офанзивном сегменту било ситуација које смо могли да решавамо пуно боље. Када смо имали резултатску неизвесност, изгледало је да ће тако остати још неко време. Међутим, они су у трећем периоду направили разлику и успели да се одлепе довољно да исконтролишу утакмицу до краја. Ми смо се, наравно, борили до последње секунде јер је то природно. Ми се никада нећемо предавати, иако нисмо пуно пута били у оваквим ситуацијама. Покушавали смо да их стигнемо, али неизвесност у последњим минутима није постојала и Мадриђани су освојили два бода. Они су сасвим очекивано били на највишем могућем нивоу када је то било најпотребније и на најбољи начин започели такмичење у Топ 16 фази. Сигурно да је било елемената и детаља у нашој игри које можемо да коментаришемо, јер смо у неким тренуцима могли да одиграмо пуно боље. Али, када се опет погледа са ким смо играли и да је искуство далеко на њиховој страни, можда је и природно што су се такве ствари дешавале. Ми треба да учимо и да наставимо да радимо. Хвала публици која је и вечерас била уз нас. Надам се да ће овакав амбијент стварати и на нашим следећим мечевима у Комбанк Арени.

На констатацију да су његови изабраници показали одређену дозу нервозе гледајући чињеницу да су имали 14 изгубљених лопти, Звездин стратег одговорио је:

Мислим да је тај број изгубљених лопти против Реала сјајан, то је у ствари изузетно мало. Што се нервозе тиче, можда је у неким тренуцима изгледало да немамо идеју. Али, јасно је да екипа Реала показала од самог истрчавања на терен да је спремна да игра у узаврелој атмосфери. Такви играчи могу то да поднесу, тако да је један од узрока био и то, а и оно што сам малопре рекао, а то је да нам треба још оваквих утакмица да бисмо кључне моменте научили да решавамо успешније, а самим тим ће и наша нервоза бити мања.

Млади стручњак није се сложио с тим да је његова чета одиграла најслабији меч од почетка сезоне:

Ово је Топ 16 фаза, а Реал је до сада најбољи тим против кога смо играли, тако да је то сигурно једна од последица. Може да се каже да смо одиграли и најслабије до сада, али ја то не бих тако описао. Грешке су наше, без икакве дилеме, али више је него јасно да су једни од разлога њихов квалитет и искуство. Да ли ће се они представити у оваквом светлу до краја овог такмичења, остаје нам да видимо. Међутим, треба истаћи и да у неколико наврата нисмо дозволили да примимо ниједан кош, што је за сваку похвалу имајући у виду ко је био наш ривал – нагласио је Радоњић.

Радоњић је истакао да ће терет увек постојати јер су сви противници снажни:

Ми ћемо и даље играти против јаких тимова, јер више нема слабих. Могуће је да је Реал бољи од свих ривала у нашој групи, али ту је и Барселона, а мислим да је сувишно анализирати и екипе попут Макабија, Панатинаикоса, Галатасараја… Мислим да треба мало да уживамо што смо у оваквој ситуацији, иако смо вечерас одиграли на нижем нивоу од уобичајеног. Ово је за нас прилика да створимо нешто јако добро и сваки меч ћемо покушати да победимо. Оно што нас чека у Евролиги треба да искористимо управо у оном правцу који сам навео пре почетка ове фазе, а то је да нешто научимо у овако елитном друштву и да одрадимо посао како треба – закључио је Радоњић.

Претходни текстРеал савладао Звезду
Следећи текстЗвезда гостује у Стожицама