Звезда гостује у Стожицама

28

После (не)проспаване ноћи након дуела са славим мадриским Реалом кошаркаши Црвене звезде Телеком су одмах кренули на ново путовање. Изабранике тренера Дејана Радоњића већ у недељу од 19 сати у Љубљани очекује меч 16. кола АБА лиге са Олимпијом. Дакле, у размаку од само 48 сати црвено-бели ће поново у овој сезони одиграти две веома важне утакмице. Поновиће се већ устаљена пракса да неће бити много времена за одмор, анализу претходног и припрему наредног меча, али изабраници тренера Дејана Радоњића потрудиће се да остваре свој циљ.

Долазак у Љубљану и повратак Јаке Блажича у дворану Стожице, биће практично његов повратак кући, али пре приче о дуелу са популарним змајчекима, словеначки репрезентативац се осврнуо на меч са Мадриђанима:

Стекли смо велико искуство, играли смо против једне од најбољих екипа у Европи. Изгубили смо, морамо да признамо да су били бољи и да им честитамо. Можда смо превише форсирали у нападу, превише брзо смо их завршавали. Они су добили прилике за контранападе, погодили су неколико брзих тројки и то је одлучило победника. Овог пута смо поражени, али морамо даље. Овај меч ће нам много значити у наставку сезоне, има још 13 утакмица и надам се да ћемо играти још боље у наставку ТОП 16 фазе – поручио је Блажич, а о поновном доласку у Словенију и дуелу са Омлимпијом је рекао:

Биће ми заиста драго што ћу поново бити у прилици да играм у Љубљани. Међутим, емоције овог пута остављам по страни, јер желим да са Звездом наставим победнички низ у АБА лиги. Сентименталносту неће бити, потрудићу се да пружим што бољу партију и помогнем мом тиму да забележи још један тријумф.

Блажич је нагласио да ће овај меч захтевати максималну ангажованост и висок ниво концентарције током свих 40 минута.

Највећи проблем ће нам бити мањак времена између две утакмице. Битно је да мало „охладимо главу“ и да се физички опоравимо. Они имају амбицје да се пласирају плеј-оф регионаног такмичења и зато ће се сигурно макисмално потрудити да искористе наш умор али и предност домаћег терена. Морамо што боље да се припремимо и да остваримо тријумф – закључио је Блажич.

Претходни текстРадоњић: Треба нам још оваквих утакмица
Следећи текстЦупара и Шотић на списку јуниорске репрезентације