Свесни смо њихове снаге, али и наших могућности

28

Кошаракаши Црвене звезде Телеком у среду касно увече допутовали су у Валенсију где их у петак од 21 сат очекује дуел осмог кола Д групе Евролиге са Валенсијом. Црвено-бели су тако имали још једно напорно путовање пошто је трансфер из Београда преко Париза до Шпаније трајао више од осам часова. На том путу експедицију црвено-белих задесио је и пех пошто им је у главном граду Француске загубљен пртљаг па је из тог разлога у великој мери отежана организација тренинга који је у четвртак заказан у време одигравања утакмице.

Црвено-бели су у жестоком ритму мечева, а управо на ову тему разговор је започео капитен црвено-белих Лука Митровић:

За само 15 дана ово ће нам бити пета утакмица. Ритам је заиста жесток. Претходна четири меча смо играли против веома јаких противника који су захтевали велики физички напор. Све су то били дуели са евролигашким екипама, а последњи у низу је био дерби који увек са собом носи специфичну тежину и велико емотивно пражњење. Ипак, не желимо да дозволимо да нас умор савлада – рекао је Митровић и потом се осврнуо на дуел са Валенсијом:

Идемо на ноге противнику који игра много боље сада него на почетку сезоне. У значајној мери су изменили састав, играју са много више самопоуздања, а посебно квалитетне партије пружају на свом терену. Свесни смо њихове снаге, али и наших могућности и тако приступамо овој утакмици.

Црвена звезда је у првом дуелу са Валенсијом ове сезоне славила резултатом 76:63, али Митровић се на то не обазире:

Не идемо у Валенсију да бранимо разлику већ да покушамо да направимо добар резултат и надам се да ћемо то успети да остваримо. Знамо да је овај меч за њих бити или не битииИ да ће из тог разлога бити силно мотивисани, али и ми јако желимо тријумф. Потрудићемо се да поновимо све оне добре ствари које смо приказивали у последњим мечевима. Ту пре свега мислим на агресивност у одбрани која може да нам омогући стил игре који нама више одговара – закључио је Митровић.

Директан пренос меча из Валенсије обезбеђен је на телевизији Спорт клуб.

Претходни текстМарјановић: Победнички низ ствара самопоуздање
Следећи текстСветозар Мијаиловић кандидат за председника