Звезда убедљиво савладала Нептунас

30

Кошаркаши Црвене звезде Телеком направили су огроман и веома важан корак у борби за пласман у Топ 16 фазу Евролиге. Црвено-бели су у Комбанк арени били бољи од Нептунаса и то убедљивим резултатом 79:62. Звезда је на тај начин надокнадила разлику из првог меча у Клаипеди када је литвански тим славио са 83:81.

Изабраници Дејана Радоњића од почетка су имали сигурно вођство, али су половином друге деонице напросто стали и дозволили ривалу да направи серију 19:0. Литванци су са два поена предности отишли на одмор, али су се црвено-бели у свлачионици потпуно регруписали и вратили на паркет одлучни да остваре победу.

Звезда је у трећем периоду показала невероватну одбрану и сјајну шутерску екипу каква је Нептунас свела на само 10 поена. Резултат треће четвртине гласио је великих 27:10 и победник је практично био решен. Црвено-бели су и у последњој четвртини задржали висок ниво игре, славили убедљиво и поклонили публици прегршт атрактивних потеза.

Ношени одличном игром тандема високих играча Митровић – Марјановић који су постигли првих десет поена за своју екипу, Звезда је након нешто више од три минута игре водила 10:3. Црвено-бели су приказали веома снажну одбрану и лимитирали Нептунас на веома мали број поена и то је након 14 минута игре донело изабраницима Дејана Радоњића великих 15 поена предност (33:18).

Уследио је велики пад у игри Звезде, а на другој страни Литванци су почели да демонстрирају своје најјаче оружје – шут за три поена. Фуриозну серију гостију нису прекинула ни два тајмаута која је тражио Дејан Радоњић. Његови изабраници чак пет минута нису могли до поена, док је екипа из Клаипеде у том интервалу погодила чак четири тројке и направила серију 19:0. Марјановић је шутем са полудистанце коначно прекинуо црне минуте своје екипе па је на полувремену резултат гласио 35:37.

Велики одмор послужио је црвено-белима да збију редове и њихов одлучан излазак на паркет је пуно наговештавао. Нептунас је на први кош чекао више од три и по минута па је Звезда серијом 7:0 поново преузела вођство. На прве поене Литванаца у другом полувремену одговорио је изразито расположени Блажич прецизним шутем за три поена (45:39). Звезда је убрзо преко Марјановића стекла десет поена предности (49:39), али је Нептунас мини серијом пришао на шест поена (49:43).

Црвено-бели су у тим тренуцима још јаче стегли одбрану и новом серјом, овог пута 11:0 стекли огромних и недостижних 17 поена предности у завршници треће деонице (60:43).

У тим тренуцима је свако питање победника било решено, а изабраници Дејана Радоњића су одржали висок ниво концентрације и нису дозволили нови пад у својој игри који би евентуално поново вратио Нептунас у меч. Звезда је рутински одржавала стечену предност и пружила својим навијачима обиље атрактивних потеза укључујући и закуцавање Блажича које је на два минута пре краја утакмице донело црвено-белима максималних 79:58. До краја меча било је само довољно времена да Литванци ублаже високо вођство изабраника Дејана Радоњића.

Црвена звезда Телеком – Нептунас 79:62 (22:14, 13:23, 27:10, 17:15)

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 2 (7ас), Ребић, Чворовић, Дангубић, Митровић 12, Лазић 2, Блажич 19 (8ск), Калинић 8 (5ск), Марјановић 24 (12ск), Тејић, Џенкинс 10, Цирбес 2.

Нептунас: Мажеика, Гирдзиунас 2, Нациус, Синица 3, Димша 9 (4ск), Гаилијус 18 (6ас, 5ск), Галдикас 3, Шакур 5, Бенсон 4 (7ск), Завацкас 8 (7ск), Василијус 8, Буткевичијус 2.

Претходни текстМарко Ивковић – заувек са нама
Следећи текстРадоњић: Издржали смо притисак