Радоњић: Издржали смо притисак

24

Кошаркаши Црвене звезде Телеком успешно су решили тежак задатак који се нашао пред њима. Црвено-бели тријумфовали су у другом међусобном дуелу са Нептунасом резултатом 79:62 и тако се знатно приближили толико жељеној Топ 16 фази најелитнијег европског такмичења.

Сјајни шутер црвено-белих Чарлс Џенкинс рекао је да је кључ победе била одли;на транзициона игра у другом полувремену:

Почели смо добро, али смо ривалу дозволили доста офанзивних скокова. Међутим, на полувремену смо се скупили и договорили да одиграмо како најбоље умемо. Када смо  подигли ниво агресивности у одбрани и поправили скок, почели смо да играмо брзо. Из тога је проистекло доста контранапада из којих су дошли лаки поени, а то је наша препознатљива игра – рекао је Џенкинс.

Амерички интернационалац одиграо је добру утакмицу, па је присутне новинаре занимало да ли је то наговештај његовог излазак из кризе:

Не размишљам о томе. Имам велико поверење саиграча и тренера и мој посао је да будем агресиван и играм јаку одбрану – одговорио је  Џенкинс.

Иако су његови изабраници направили велики корак ка пласману у Топ 16 фазу, тренер Дејан Радоњић са обе ноге стоји чврсто на земљи:

Били смо свесни важности меча, без икакве дилеме. Знали смо колико је битан, јер смо дошли у позицију да играмо код куће дуел који нас оставља у трци за Топ 16. После ове победе налазимо се у бољој позицији, али преостало је још три кола и још ништа није готово. Није било лако ни припремити се, сви смо сведоци велике трагедије која нас је задесила у претходним данима. Присутан је био и тежак распоред, али смо успели да издржимо притисак који је очекиван и природан – истакао је Радоњић, а потом анализирао утакмицу:

Имали смо проблема са офанзивним скоком. Иако смо добро стартовали, Нептунас је у другој четвртини показао квалитет, који је уосталом виђен и у његовим мечевима против других ривала у нашој групи. Стекли смо предност и наше самопоуздање је било велико. Међутим, то има и негативну страну. Једна грешка иницирала је другу, а они су имали отворене шутеве који су лаки с обзиром на њихов стил игре. Почетком другог полувремена покушали смо да се вратимо на основне принципе који су били потребни да би се савладала литванска екипа. Радили смо оне ствари које су неопходне и играли нашу игру, са пуно контранапада. Одбрана нам је у наставку била фантастична, иако смо и даље имали проблема са њиховим нападачким скоком. Ипак, код нас је потом прорадио инат и карактер и нисмо дозволили да нас поразе у Београду – објаснио је Радоњић, а потом се осврнуо на трећу четвртину која изгледа сјајно кроз цео ток досадашње сезоне:

–  Драго ми је што играмо тако добро у том периоду игре. Не бих улазио у неку опширнију анализу, али сам свакако задовољан тиме – закључио је Радоњић.

Претходни текстЗвезда убедљиво савладала Нептунас
Следећи текстТатјана Јелача проглашена за најбољу на Балкану