Радоњић: Пресудило искуство Олимпијакоса

24

Какво вече! Навијачи братских клубова направили су предивну атмосферу и послали посебну и до сада невиђену слику у свет. Највећа дворана на Балкану била је цела обојена у црвено-бело, и заставе Србије и Грчке, а у таквом амбијенту боље су се снашли кошаркаши Олимпијакоса, који су савладали изабранике Дејана Радоњића у неизвесној завршници после велике борбе резултатом 57:62 и тако им нанели први пораз на домаћем терену у Евролиги.

Капитен Црвене звезде Телеком Лука Митровић рекао је да је Олимпијакос показао због чега је у врху најелитнијег европског такмичења:

Видели сте и сами о каквој се екипи ради – истакао је Митровић, а потом додао:

Причало се доста о томе како они долазе ослабљени у Београд и како ћемо их у оваквој атмосфери лако победити, али они су и тако ослабљени показали зашто су први у групи и један од главних претедената за фајнал-фор. Успели су да нас чврстом игром избаце из ритма због чега нисмо били довољно добри у нападу. Захваљујући доброј одбрани успели смо да играмо пенал завршницу, али нажалост не и да тријумфујемо. Ипак, нисмо изгубили од било кога него од Олимпијакоса, тако да нема времена за туговање. Већ сутра идемо на пут у Мађарску где гостујемо екипи Солнока и надам се да ћемо успети да славимо у Јадранској лиги која је наш приоритет – закључио је Митровић.

Шеф стручног штаба црвено-белих Дејан Радоњић такође је изразио речи хвале за вечерашњег Звездиног ривала:

Честитке Олимпијакосу на заслуженој победи. Показали су зашто су први у нашој групи и дуго година у врху европске кошарке – кратко је уздахнуо Радоњић, а потом наставио:

Они су били чврсти од самог почетка, али смо ми били добро концентрисани па смо имали добар резултат у првој четвртини. Међутим, наша концентрација у нападачкој игри није била тако добра као у фази одбране. Као последица тога све време смо покушавали да стигнемо резултат, али смо на крају својим карактером успели да изнудимо неизвестан финиш меча и заостатак од само два поена. Међутим, ту су пресудили квалитет и велико искуство Атињана. Они су одиграли много већих мечева од овога, тако да није могло да се очекује да ће сада бити лошији него иначе.

Сада крећемо на пут у Мађарску и тамо ћемо имати само један тренинг, тако да је веома мало времена на располагању да се одморимо и припремимо за утакмицу против Солнока, али морамо да покажемо снагу. Захваљујем се публици на подршци, амбијент је био стварно феноменалан и надам се да ће резултати у оваквим завршницама доћи када буде најпотребније – оптимистичан је Радоњић.

На питање колико је узаврела атмосфера утицала на његове изабранике на самом почетку меча, Радоњић је одговорио:

–  Евидентно је било да смо имали проблема у организаицји игре због тога што је Олимпијакос наметнуо чврсту одбрану од самог почетка. То им је из минута у минут давало могућност да одржавају предност, а нама је фалило самопуздања. На основу тога мислим да није био проблем амбијент, него сам терен. Уосталом, ми смо имали адекватан резултат у првој деоници. Једноставно, у другом делу утакмице нисмо били довољно добри да савладамо оваквог великана европске кошарке – објаснио је Радоњић, а потом прокоментарисао учинак Звездиних Американаца:

Јасно је да је Маркус Вилијамс показао велику жељу да буде лидер и то што вечерас није био на нивоу као иначе не значи да је требало да се определимо да други играч буде вођа овог дуела. Вилијамс је у великом налету и пун самопоуздања и он је играч који увек треба да буде наш меч винер. Играли смо против заиста квалитетног противника који је у последње три године два пута био првак Европе и који је славио у све четири утакмице у нашој групи иако је три пута гостовао. Није лако бити на нивоу да се савлада Олимпијакос, поготово у ситуацији када је евидентно да је дошао изузетно мотивисан због промене тренера да слави у Београду.

Џенкинс у овом тренутку није на најбољем могућем нивоу и зато он ниије могао да добије улогу лидера вечерас, а не зато што он не може то да буде. Сматрам да у овом тренутку има више играча који су спремни да преузму одговорност, али надам се да ће и он следећи пут бити тај од којег се очекује да понесе терет на својим леђима и да ћемо имати могућности да користимо више играча на различитим позицијама.

Млади стратег рекао је да не може бити незадовољан тимском одбраном своје екипе:

Мислим да је друга четвртина била слаба, али трећа одлична у фази одбране. Наравно да је било ситуација када смо могли да играмо боље у дефанзиви, али генерално не можемо бити незадовољни тим сегментом игре с обзиром да смо свели један Олимпијакос на овако мали број поена. Сматрам да је веће искуство могло да нам донесе тријумф и подвиг – закључио је Радоњић.

Претходни текстБратски дуел добили Пирејци
Следећи текстЦрвено-бели гостују у Мађарској