Црвено-бели гостују у Мађарској

27

Утисци после изузетно узбудљиве и тешке утакмице против Олимпијакоса која је одиграна у амбијенту за памћење нису се још слегли, а кошаркаши Црвене звезде Телеком већ су морали у аутобус на пут на нови мегдан. Јер, изабранике тренера Дејана Радоњића већ у недељу од 16 сати очекује меч седмог кола АБА лиге са Солноком.

Пут Мађарске експедиција црвено-белих кренула је у суботу у 10 часова, а у 14 сати још није успела да пређе границу.

Задесио нас је поприличан пех јер је на путу огромна гужва. С обзиром да су прогнозе биле да ћемо на граници чекати неколико сати одлучили смо се да одемо на други гранични прелаз. То ће нам додатно продужити путовње које је иначе требало да траје пет сати – почиње причу тренер Дејан Радоњић .

С обзиром на све ове чињенице припрема утакмице са Солноком додатно је закомпликована:

Очекује нас веома тежак меч. За мање од 48 сати од исцрпљујућег дуела са Олимпијакосом прдстоји нам гостовање у Мађарској. Имамо јако мало времена за опоравак од огромне потрошње коју смо имали у дуелу са славним тимом из Пиреја – наставља причу Радоњић и додаје:

Солнок је последњи меч одиграо у Еврокупу против Химкија и имали су доста времена за припрему ове утакмице и сигурно ће учинити све да искористе наш умор. Добро је познато да је Солнок екипа која игра много боље код куће и да имају јако добар домаћи терен. Пред нашу утакмицу ангажовали су и једног новог играча. Реч је о Американцу Петију који игра на позицији плејмејкера и то довољно говори о њиховим амбицијама. На нама је да сада покажемо сву чврстину и карактер. Надам се да  ће после овако великих напора сви играчи бити спремни јер ће бити јако важно да се Солноку супротставимо у најјачем саставу – закључио је Радоњић.

Претходни текстРадоњић: Пресудило искуство Олимпијакоса
Следећи текстЂорђе Шормаз нови играч Звезде