Братски дуел добили Пирејци

24

Кошаркаши Црвене звезде Телеком нису успели да упишу и трећи евролигашки тријумф у Комбанк арени. У прелепом амбијенту који су направили навијачи Звезде уз подршку бројних присталица Олимпијакоса, славили су Атињани резултатом 57:62.

Грци су у завршници треће деонице имали чак 16 поена предности (34:50), али су изабраници Дејана Радоњића показали велику жељу, залагање и пре свега карактер. На крилима навијача Звезда је успела да невероватном серијом 16:4 ухвати прикључак и након слободних бацања Марјановића приђе на два поена заостатка (55:57). Меч је ушао у пенал завршницу где је квалитет и искуство ривала, а пре свега Василиса Спанулиса, дошао до изражаја па је Олимпијакос остао непоражен у Д групи и након четири кола Евролиге.

Гости су отворили утакмицу сјајним шутем за три поена и захваљујући томе што су погодили три шута ван линије 6.75 поена имали су вођство 11:3. Улазак Калинића потпуно је размрдао Звезду. Сјајни репрезентативац Србије је закуцао након украдене лопте и затим асистирао Митровићу. На крилима сјајне Калинићеве роле надовезао се Вилијамс својим првим поенима, а након тројке Блажича изабраници Дејана Радоњића су повели (14:11).

Ипак, београдски црвено-бели су поново стали па је Олимпијакос захваљујући веома доброј одбрани, али и даље одличном шуту за три поена направио серију 12:1 и након 13 минута игре повео резултатом 15:23.

Тајмаут тренера Радоњића размрдао је његове изабранике који су захваљујући поенима Џенкинса и Цирбеса успели да приђу на два поена заостатка (21:23). Ипак, поново је фалило снаге за корак више, а разиграни гости су додатно отежавали посао Звезди.

Напад изабраника Дејана Радоњића није функционисао најбоље, п је у таквом односну снага силни Олимпијакос направио серију 14:5 и на велики одмор отишао са 11 поена предности (26:37).

Обе екипе показале су фантастичну одбрану на почетку другог полувремена. За три минута игре виђено је само два поена и то је било дело Бобана Марјановића. Одговорио је на другој страни Петвеј и то новом тројком, а то је била само најава серије 13:6 након које је Олимпијакос у последњем минуту трећег периода стекао највеће вођство (34:50).

Последњих десет минута игре започело је кошем Калинића уз фаул, али је већ у следећем нападу Спанулис одговорио тројком. Изабраници Дејана Радоњића нису посустали, борили су се до последњег атома снаге и уз пуно труда су успели да врате утакмицу у резултатску неизвеност. Звезда је показала невероватну игру у одбрани и свела ривала на само четири поена у последњих 8 минута утакмице. Блажичева тројка, а након тога и успешно изведена слободна бацања Марјановића приближили су београдске црвено-беле на два поена заостатка минут и 53 секунде пре краја (55:57).

Меч је добио драматичан епилог и пенал завршницу, а одговорност је преузео један од најбољих играча Европе Василис Спанулис који је задржао смиреност и донео победу својој екипи.

Црвена звезда Телеком – Олимпијакос 57:62 (14:13, 12:24, 10:13, 21:12)

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 7 (5ск, 4ас), Ребић, Дангубић 2, Митровић 4 (4ск, 4ас), Лазић 5, Блажич 10, Калинић 10 (8ск), Марјановић 13 (14ск), Тејић, Џенкинс 2, Јовић, Цирбес 4.

Олимпијакос: Петвеј 8 (4ск), Хантер 2, Данстон 11 (4ск), Спанулис 14 (4ас), Слукас 4 (6ск, 5ас), Кристодолу, Аграванис 8 (9ск), Манцарис 7 (5ск), Кавадас, Кацивелис, Лафајет 5, Дарден 3.

Претходни текстАмбијент за незаборав
Следећи текстРадоњић: Пресудило искуство Олимпијакоса