Све је спремно за нови спектакл

39

Кошаркаши Црвене звезде Телеком одрадили су последњи тренинг пред меч са Валенсијом у трећем колу Д групе Евролиге. У табору црвено-белих влада одлична атмосфера и све је спремно за још један кошаркашки спектакл.

Карата за ову утакмицу још има у продаји, а оне се могу купити на свим продајним местима Евентима (Комбанк арена, Дом омладне, ТЦ Ушће, Билет центар и још 150 продајних места широм Србије) по цени већ од 600 динара. Још једном користимо прилику да позовемо навијаче да у што већем броју дођу на утакмицу и пруже подршку младом Звездином тиму у дуелу са веома квалитетним противником. Капије Комбанк арене биће отворене два и по сата пре почетка утакмице, дакле од 16 сати и 30 минута, па позивамо све навијаче да у дворану дођу раније како би се избегле гужве.

Неколико занимљивости прати дуел Звезде и Валенсије. Наиме, Маркус Вилијамс тренутно је најбољи тројкаш Евролиге, пошто је у два меча убацио седам шутева ван линије 6,75. Треба истаћи да је сјајни Американац у последњих шест утакмица Евролиге погодио барем једну тројку. Са друге стране Јака Блажич је на последње четири евролигашке утакмице имао двоцифрен кошгетерски учинак. У дефанзиви се посебно истиче Чарлс Џенкинс који је у чертири узастопна меча Евролиге имао барем по једну освојену лопту.

Тренер Дејан Радоњић био је најзаслужнији за развој и велики успон садашњег крилног центра Валенсије Бојана Дубљевића. Радоњић је две године био тренер Дубљевићу у Будућности (2010-2012), када је Дубљевић био изабран у другу петорку Еврокупа.

Када је реч о досадашњим дуелима Валенсије и Црвене звезде, Шпанци су успешнији пошто из два меча имају исто толико победа. Било је то у сезони 2008/2009 када су Звезда и Валенсија одмерили снаге у ЛАСТ 16 фази Еврокупа. Занимљиво је да је Рафа Мартинез једини играч из садашњих састава оба тима који је био учесник тог двомеча.

Претходни текстПораз борбене Звезде
Следећи текстКовачевић: Очекујем да подигнемо ниво игре