Пораз борбене Звезде

50

У првом мечу треће рунде квалификација за Лигу шампиона ватерполисти Црвене звезде изгубили су на Ташмајдану од Приморја 14:11.

Пред солидно испуњеним трибинама Ташмајдана гости из Ријеке су боље отворили меч и после неколико минута игре повели су преко Сандра Сукна са 1:0. До краја прве четвртине играло се гол за гол, а за Звезду су погађали Ђорђе Бијелић и Александар Његован.

Међутим, екипа Приморја је у наставку додала гас и убрзо је преко Гарсије, Радуа и Шетке дошла до три гола предности. Ипак, борбени пулени Дејана Савића нису се предавали и до краја полувремена су лепим головима Страхиње Рашовића и Радомира Драшовића пришли на гол заостатка – 4:5.

На почетку треће деонице поново је погодио вечерас одлични Раду, а потом је по други пут прецизан био Шетка, па су гости поново имали три гола вишка. Ипак, пробудили су се црвено-бели и серијом од 4:1 стигли до изједначења, 8:8. Минут пре краја, Раду је својим четвртим голом на мечу вратио предност Приморју, али је Димитрије Обрадовић 20 секунди пре краја био прецизан за 9:9.

Чинило се после тога да би млада екипа Звезде могла до преокрета и изненађења, али је на старту одлучујућег периода прецизан био Антонио Петровић. Након тога је, после напада Звезде и изгубљене лопте, настала гужва, а судије су са правом замене искључиле Николу Томашевића и Шетку. Након краће паузе, головима Сукна и Радуа гости су се поново резултатски одлепили и стекли три гола предности, четврти пут на мечу. Међутим, Обрадовић је са два поготка смањио предност на гол заостатка, али је онда Петар Муслим пресудио Звезди са два гола у завршници и Приморје је славило на Ташмајдану.

Најефикаснији играч на мечу био је центар гостију, Раду, са пет голова, док је за Звезду четири пута прецизан био Обрадовић.

Наши ватерполисти за недељу дана играју против Југа у Дубровнику, а реванш са Приморјем је на програму 12. новембра у Ријеци.

Црвена звезда – Приморје 11:14 (2:2, 2:3, 5:4, 2:5)

Базен Ташмајдан. Гледалаца: 1.100. Судије: Северо (Италија), Александреску (Румунија). Играч више: Црвена звезда 10 (5), Приморје 12 (6).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шефик, С. Рашовић 2, Драшовић 1, Димитријевић, Томашевић, Ешкерт, Бијелић 1, В. Рашовић 1, Ранђеловић 1, Његован 1, Рацков, Обрадовић 4, Драксимовић.

ПРИМОРЈЕ: Вићан, Бурић, Раду 5, Крапић, Раковац, Сукно 3, Муслим 2, Петровић 1, Буљубашић, Елез, Шетка 2, Гарсија 1, Лазовић.

Претходни текстЧовић: Напредујемо у сваком погледу
Следећи текстСве је спремно за нови спектакл