Спектакл из „кеца у кец“

41

Данима пред дуел са Галатасарајем најављиван је истински спектакл. Мало је оних који у то нису поверовали поучени искуством са мечева црвено-белих у еврокуповима из прошле сезоне. У кладионичарском жаргону спектакл у Комбанк арени је био „сигурица“ нарочито после најаве од стране Евролиге да је дуел између Црвене звезде Телеком и Галатасараја проглашен за дерби првог кола. Прогнозе су се испоставиле као тачне, а тај дуго и често спомињани спектакл не само да није изостао него је дошао из „кеца у кец“.

Амбијент у највећој дворани на Балкану поново је био за памћење, а све оно што се дешавало на паркету Комбанк арене разгалило је срца свих Звездиних присталица. За још једну врхунску кошаркашку представу потрудили су се играчи у црвено-белим дресовима фантастичном игром, уз маестралну логистичку подршку стручног штаба предвођеним тренером Дејаном Радоњићем. Препуне трибине обојене у Звездине препознатљиве боје биле су најлепши могући декор.

На фантастичној атмосфери честитали су и помало позавидели сви из табора Галатасараја, а они нису лаици када је подршка са трибина у питању, јер свима је добро познато колико Турци страствено бодре своје најпопуларније клубове.

Најбољи опис свега што се дешавало у Комбанк арени можда је дао један од јунака велике Звездине победе над Галатом (76:68), Јака Блажич:

Већ сам рекао да живим за овакве мечеве и мислим да нешто слично више никада нећу доживети у каријери. Зато желим да уживам у сваком тренутку – рекао је Блажич и иза ове његове изјаве би требало ставити тачку. Јер, све што би се даље писало о атмосфери коју праве Звездини навијачи било би сувишно.

Дакле, још један кошаркашки спектакл је дошао и прошао. Нема сумње, биће их још. Гарант за то је млади и талентовани Звездин тим који оставља срце на терену и навијачи који срце поклањају Звезди. Зато смо уверени да посебна позивница за наредне мечеве црвено-белих неће бити потребна, јер сви предуслови за врхунске представе и много, много задовољства су ту.

Претходни текстЛалатовић и Мијаиловић пред 147. вечити дерби
Следећи текстВатерполисти у Хановеру