Лалатовић и Мијаиловић пред 147. вечити дерби

84

У суботу,18. октобра, на програму је 147. вечити дерби који ће бити одигран на стадиону нашег највећег ривала.

Фудбалери и стручни штаб Црвене звезде спремно дочекују овај дуел, што су потврдили и тренер Ненад Лалатовић, односно капитен екипе Никола Мијаиловић.

Као што сви знамо, сутра нас очекује празник српског фудбала. Састају се два највећа клуба у Србији. Надам се, пре свега, лепом амбијенту, пуном стадиону, великој подршци наших навијача, и надам се победи Црвене звезде. До те победе неће бити нимало лако доћи, јер идемо у госте у овом тренутку првопласираној екипи, која не зна за пораз у домаћем првенству. Имјау јако добар тим, искусан, тим који игра већ годину дана заједно и који се појачао са још три играча, што значи да су јачи него прошле сезоне. То у дербију не мора ништа да значи, дерби је специфична утакмица у којој одлучује један моменат, ситнице попут тога како је неки играч устао ујутру, како се осећа. Одлучује инспирација, и екипа која покаже већу жељу за победом, доћи ће до тријумфа. Моји играчи су орни, једва чекају сутрашњи меч. Сигуран сам да ће моја екипа сутра изгарати свих 90 минута, и да ће дати свој максимум да се вратимо на наш стадион са три бода – рекао је Лалатовић у уводном излагању.

Капитен Никола Мијаиловић, коме ће сутрашња утакмица уједно бити и јубиларна 50. у дресу Црвене звезде, био је кратак, али јасан.

Шеф је све рекао, чека нас тешка утакмица. Партизан је фаворит, имају доброг тренера, уигранију екипу. Али, то не значи да нећемо победити. Даћемо свој максимум и надамо се победи.

Црвена звезда неће моћи да истрчи у најјачем саставу.

У овом тренутку, Ракић је неизвестан, данас у току дана ћу одлучити и попричати са њим да ли може да наступи. Његова позиција нападача је једина за коју се двоумим. Што се тиче осталих позиција, знам ко ће истрчати. Јако ми је жао због Петковића који је стварно ове сезоне био феноменалан, који је капитен младе репрезентације. Одиграо је сјајно против Шпаније, и много ми је жао што неће моћи да игра сутра. Желим му брз опоравак, јер он је јако битан играч за нас, и надам се да ће већ следећи дерби моћи да игра за Црвену звезду. Они нам беже један бод, и нећемо калкулисати. Ми идемо да се надигравамо. Имамо кадровских проблема, истина, али то не мора ништа да значи, не побеђује увек екипа која је фаворит на папиру. Мени је битно да моји играчи одиграју дерби онако како су тренирали ове недеље, а ја сам јако задовољан како су радили, и да испоштују оно што смо се договорили у свлачионици – резонује Лалатовић, који истиче да су за њега играчи које тренира увек најбољи у лиги.

Ја сам тренер Црвене звезде, и за мене су моји играчи најбољи у лиги. Партизан има Дринчића који је А репрезентативац Црне Горе, имају Илића који је А репрезентативац Словеније, имају Лазовића који је А репрезентативац Србије, имају Сашу Илића…  Имају јако искусан тим за ову лигу, али понављам, то не мора да значи нштаа. Доста дербија сам играо, један од њих је био онај који смо играли на њиховом стадиону, где смо имали три дебитанта, и где су они били апсолутни фаворити. Наши дебитанти – Видић, Богавац и Миловановић су успели да постигну голове, сва тројица, и ми смо победили 3:0. Сви су нас тада већ прежалили као и сада, али Црвену звезду не смете никад да прежалите. Идемо да играмо, да покушамо да разуверимо многе. Иако су нас сви унапред отписали, и иако су они већ уписали та три бода, они морају тек да их освоје – јасан је Лалатовић.

Претходни текстРадоњић: Не треба ићи од еуфорије до депресије
Следећи текстСпектакл из „кеца у кец“