Ватерполисти у Хановеру

45

Ватерполисти Црвене звезде учествоваће од петка до недеље на квалификационом турниру за Лигу шампиона, који се одржава у Хановеру. Поред црвено-белих, у групи А играће још Хановер, Спартак из Волгограда и италијански Про Реко.

Данас од 19 часова и 30 минута наши играчи играју први меч у квалификацијама, против домаћина, екипе Хановера. У суботу у 18 сати црвено-бели ће се састати са Спартаком, док ће у недељу од 30 часова и 30 минута снаге одмерити са Про Реком.

Италијани су у прелазном року довели Андрију Прлаиновића, Филипа Филиповића и Душка Пијетловића, па су они, без икакве дилеме, највећи фаворити за прво место у групи А. Про Реко је на почетку италијанског првенства остварио три убедљиве победе, па нови тренер Игор Милановић може да буде задовољан.

Спартак из Волгограда је актуелни освајач Купа Европе и има највеће шансе за другу позицију. У првој рунди квалификација били су бољи од Радничког, Посилипа, Марсеја и Лигамуша, ремизирали су са ОСЦ-ом, а најбољи стрелац екипе је Павел Калтурин. Хановер је вицешампион Немачке, а у првом кругу је уписао победу, реми и три пораза. Немци су славили против Монпељеа, нерешено су одиграли са Орадеом, а изгубили су од Јадрана из Херцег Новог, Младости и Синтеза. Пре пет дана изгубили су у Суперкупу Немачке од Шпандауа 10:9.

Звезда после два одиграна меча у Триглав регионалној лиги има половичан учинак – победу против Морнара и пораз од Јадрана. Међутим, црвено-бели ће у квалификацијама бити јачи за Дениса Шефика и Ивана Рацкова, који нису наступали против Сплићана и Новљана.

У трећи круг квалификација ће се пласирати два најбоља тима, док ће трећепласиранa екипа такмичење наставити у Купу Европе.

Група А (Хановер, Немачка)

Петак, 17. октобар
17:30ч – Спартак Волгоград – Про Реко
19:30ч – Хановер – Црвена звезда

Субота, 18. октобар
18:00ч – Спартак Волгоград – Црвена звезда
20:00ч – Хановер – Про Реко

Недеља, 19. октобар
10:30ч – Про Реко – Црвена звезда
12:30ч – Хановер – Спартак Волгоград

Претходни текстСпектакл из „кеца у кец“
Следећи текстДодатни контигент карата за дерби, на Маракани