Павићевић: За дерби не треба посебан мотив

36

Одбрана Црвене звезде и даље је најбоља у лиги. То је свакако један од адута Црвене звезде пред 147. вечити дерби, а „командант“ Саво Павићевић верује у себе и своје колеге када је дефанзивна игра у питању.

Павићевић се у понедељак прикључио тиму, након што је испунио своје обавезе у националном тиму Црне Горе. Он се осврнуо на две утакмице након којих је Црна Гора „зарадила“ само један бод.

Подбацили смо, зашто не признати. Рачунали смо можда и на свих шест бодова, а на крају смо освојили само један. Против Лихтенштајна смо дали све од себе, играли смо одлично, али лопта није хтела у гол. Аустријанци су нам дали гол у првом полувремену, у другом смо можда били и бољи, али поново смо промашили две изванредне прилике. Нема предаје, настављамо даље. Изненађења у фудбалу се догађају, ту су примери Холандије и Шпаније. Није фраза, данас заиста свако може да победи свакога, биће још изненађења и ми чекамо своју шансу – рекао је Павићевић, пре него што се осврнуо на најбитнију утакмицу јесењег дела сезоне.

Ту нема шта ново да се каже. Не треба ти посебан мотив када се игра дерби. То је утакмица коју ће гледати много људи, знамо сви шта нашим навијачима, али и нама самима, значи победа у једној таквој утакмици. Морамо дати свој максимум, они су квалитетна екипа која до сада није изгубила нити један бод. Бодовна разлика је таква каква јесте, и морамо искористити прилику да поново претекнемо ривала – сматра Павићевић, којем ће и искуство из пролећног дербија добро доћи.

Видели сте какав је то дерби био. Добар фудбал, добра утакмица, али чудна. Промашили смо два пенала, а да смо само један искористили, све би се одвијало неким другим током. Но, битно је да смо на крају славили титулу, због чега се на крају крајева и игра фудбал.

Павићевића је, као и остале играче, непријатно изненадила вест о повреди стандардног десног бека, Марка Петковића.

Марко је мој цимер и велики смо пријатељи. Поред тога је један од омиљених играча у свлачионици и свима нам је много драг. Био сам са саиграчима из репрезентације када сам чуо вест, и заиста сам био шокиран. Звао сам га, не верујући да се то десило у последњем минуту утакмице. Али, то је саставни део фудбала. Мора са тим да се суочи. Марко је борац, велики радник, и знам да ће он то прегурати и да ћемо у најкраћем року већ моћи да рачунамо на њега – каже Павићевић, који истиче да ће екипа играти и за њега.

Претходни текстОдбојкаши бране, а одбојкашице нападају Супер Куп
Следећи текстЧувањем Арене чувамо Звезду