Одбојкаши бране, а одбојкашице нападају Супер Куп

44

Утакмицама Супер Купа Србије у обе конкуренције почиње нова одбојкашка сезона у Србији. Одбојкашки клуб Црвена звезда са поносом истиче да ће се црвено-бели борити за оба трофеја.

У пословној згради ВИГ Плаза, седишту Компаније „Wiener Stadtische“ осигурање, у Београду, данас је потписан Уговор о наставку сарадње између Компаније „Wiener Stadtische“ осигурање, Одбојкашког савеза Србије и Удружења одбојкашких клубова првих лига, а затим су најављене утакмице Супер Купа Србије.

Уважене госте, одбојкашице, одбојкаше, представнике клубова и преставнике медија поздравили су Светлана Смиљанић, члан Извршног одбора Компаније „Wiener Stadtische“ осигурање, Александар Боричић, председник ОСС, и Горан Ћато, председник председништва УОКПЛ, који су затим свечано потписали нови Уговор о сарадњи, па ће се елитно одбојкашко такмичење у Србији девету годину за редом ће се звати „Wiener Stadtische“ лига.

Александар Боричић, председник ОСС, најавио је да ће у завршници Првенства бити коришћен систем ”видео провере поена”, који је коришћен ове године на свим великим такмичењима ФИВБ (Светска лига, Гран При, Светска првенства).

Прве утакмице у новој одбојкашкој сезони биће утакмице Супер Купа Србије у обе конкуренције, а присутнима су се обратили капитени и тренери екипа које ће се борити за трофеје.

Игра се једна утакмица, баш као у финалу Купа Србије који смо освојили. Одлучиће моменти, ко је боље припремљен, расположење, потпуно другачије него што је то било на крају сезоне у плеј-офу када имаш прилику да исправиш грешке из претходних мечева. Очекујем велику борбу, можда утакмицу са пет сетова, а ту је и фактор среће. Мислим да ће победити екипа која буде храбрија. Уколико нападаш преузимаш контролу над игром, уколико си одлучан победићеш, а наша екипа је добра у томе. Да нападне и да иде до краја. Због тога и верујем у наш тим и верујем да ћемо направити добар резултат. Верујем да ће одбојка бити одлична  и да ће публика уживати – изјавила је Јулиа Миловитс, капитен женске екипе Црвена звезда.

У оквиру 2. Супер Купа Србије за одбојкашице састаће се Визура, првак Србије и Црвена звезда, победник Купа Србије, у четвртак, 16. октобра од 18,00 часова (снимак РТС 2 у 23,03)у Хали спортова у Лајковцу.

Присутнима су се обратили и тренер мушке екипе Драган Кобиљски и капитен Максим Буцуљеивћ.

Очекујем једну стварно тешку утакмицу као што је била и прошле сезоне у Супер Купу. Одбојкашки клуб Црвена звезда заслужује борбу на свим фронтовима и ове године ће тако и бити. Екипа Рибнице је неугодна, има огромну традицију иза себе и играмо у њиховој хали пред њиховим навијачима. Свесни смо свега тога и спремамо се за то. Навикли смо да се боримо под притиском – истакао је Максим Буцуљевић.

Потпуно сам свестан да ова утакмица нуди велики улог на нас. У Краљеву се годинама уназад игра квалитетна одбојка и верујем да ће тако бити и овога пута. Наравно, ми ћемо дати све од себе да победимо – рекао је Драган Кобиљски.

У конкуренцији одбојкаша, у 4. Супер Купу Србије играће Црвена Звезда, првак Србије и победник Купа Србије, и Рибница, финалиста Купа Србије, у среду, 15. октобра од 18,00 часова (снимак РТС 2 у 22,25) у Хали спортова у Краљеву.

“Live score” утакмица из Краљева и Лајковца можете пратити на сајту ОСС (www.ossrb.org).

Претходни текстПочиње продаја мајица КК Црвена звезда
Следећи текстПавићевић: За дерби не треба посебан мотив