Калинић: Бићемо још бољи

33

У утакмици између Црвене звезде Телеком и ЦСКА за црвено-беле су дебитовали Никола Калинић и Стефан Јовић. Њих двојица су са репрезентацијом Србије забележили невероватан успех и октитили се сребрном медаљом на Светском купу у {панији, а после кратког одмора кренули су у нове изазове са новим клубом.

Никола Калинић је практично у свом првом контакту са лоптом уписао поене. То је био веома добар почетак у новом клубу за Калинића, а сјајно крило је са девет поена и великим бројем успешних дефанзивних реакција жестоко намучио екипу из Москве:

Ово је била моја прва утакмица у црвено-белом дресу и јако ми је драго што је то било против једног од најјачих тимова Европе ЦСКА. Утакмицу је обележило доста осцилација, показали смо добру игру и то што смо до сада тренирали, а то је јака и агресивна одбрана и да покушамо да дођемо до што више лаких поена. Донекле смо у томе успели, али се види да нам фали још тренинга. Јовић и ја смо готово тек стигли у тим, чека нас још пуно тренинга и мислим да ћемо бити све бољи – истакао је Калинић, а потом прокоментарисао следећег ривала на Глорија Купу:

Фенербахче је можда још јачи противник од ЦСКА. Много су се појачали ове сезоне, али ми у сваку утакмицу улазимо са размишљањем да победимо. Они су изврсна екипа и верујем да ће бити супер утакмица – рекао је крилни играч Црвене звезде Телеком који је потом описао прве дане у црвено-белој опреми:

Стручни штаб и сагирачи су фантастични. Тренери су преузели бригу о мени и са пуно савета ми помажу. Вечину саиграча знам из прошлих сезона, као и из репрезентативних акција и мислим да ми то олакшава – закључио је Калинић.

Претходни текстЦСКА бољи од Звезде
Следећи текстРазгледница из Истанбула – први део