ЦСКА бољи од Звезде

35

Црвена звезда Телеком одиграла је веома добро током већег дела меча против моћног ЦСКА, али је ипак на крају поражена резултатом 77:72. Црвено-бели су одлично почели меч, јака одбрана и сјајна транзиција били су рецепт по ком су изабраници Дејана Радоњића имали предност од десет поена већ на крају прве деонице, али су снажни Московљани показали у наставку зашто су годинама уназад једна од најбољих европских екипа и успели да славе.

У овом мечу су за Звезду дебитовали репрезентативци Србије Стефан Јовић и Никола Калинић који су, баш као и цела екипа, оставили веома добар утисак. У среду у истом термину изабранике Дејана Радоњића очекује други меч Глорија купа у Истанбулу, а ривал ће им бити још један од главних кандидата за Фајнал фор Евролиге – Фенербахче Улкер.

Звезда је силовито започела утакмицу. Црвено-беле је предводио Бобан Марјановић који је постигао првих шест поена за свој тим, а његово сјајно отварање меча пратили су и остали саиграчи пре свега сјајном игром у одбрани. Изабраници Дејана Радоњића били су агресивни и растрчани па им је то донело на крају прве деонице чак двоцифрену предност (23:13).

Међутим, снажна екипа из Москве је узвратила након малог одмора. Одбрана Армејаца је била на граници фаула, а Фридзон и Маркоишвили су кажњавали и најмање остављеног простора. Распуцани играчи ЦСКА и више од три минута без поена црвено-белих потпуно су вратили Московљане у меч и то серијом 12:2 па је половином другог периода резултат гласио 27:27.

Звезда је поново тада упалила моторе, а рецепт је био исти – јака одбрана и брз напад. Марјановић, Џенкинс, Вилијамс и Калинић били су прецизни и чета тренера Радоњића се вратила на плус осам. Ипак, Милош Теодосић је покренуо ривала који је након поготка Арона Џексона, готово уз звук сирене, отишао на одмор са само поеном заостатка (35:34).

Наставак игре је донео праву битку и игру поен за поен, а тако је било до завршнице трећег периода. Црвено-бели су тада стали у нападу, док је на другој страни у праву шутерску серију ушао Маркоишвили, везао 11 поена, а на његову ролу су се надовезали Хајнс и Теодосић па је ЦСКА на почетку последњег периода стекао 16 поена предности (67:51).

Звезда је одговорила сјајним ролама Џенкинса и Блажича на обе стране терена. Бековски двојац црвено-белих је одиграо три везане сјајне одбране, амерички бек је погодио тројку, а Словенац је везао пет поена. Уследила је тројка Вилијамса, затим поени Марјановића и то је потпуно зауставило захуктали ЦСКА и приближила црвено-беле на само три поена заостатка (67:64). ВИлијамс је након поена на другој страни погодио тешку тројку и тако најавио праву драму приближивси своју екипу на само два поена заостатка (69:67).

Међутим, неколико неискоришћених шанси кажњено је од стране Коропкова који је погодио тројку на минут пре краја и поставио на семафор недостижних 75:68.

Црвена звезда Телеком – ЦСКА 72:77 (23:13, 12:21, 16:25, 21:16)

Црвена звезда Телеком: Митровић 7, Блажич 7, Вилијамс 15, Дангубић 4, Марјановић 12, Тејић 2, Цирбес 7, Џенкинс 5, Јовић 2, Калинић 9.

ЦСКА: Маркоишвили 19, Воронцевич 2, Каун 9, Фридзон 11, Џексон 12, Теодосић 13, Хајнс 6, Николс, Коропков 5.

Претходни текстЛалатовић и Петковић уочи Купа
Следећи текстКалинић: Бићемо још бољи