Лалатовић и Петковић уочи Купа

26

Црвена звезда и Борац из Чачка у среду, 24. септембра, одиграће прву од две узастопне утакмице у којима се састају.

Такмичење у Купу Србије може да почне – за Црвену звезду у 1/16 финала, а противник је Борац. Шеф стручног штаба Црвене звезде, Ненад Лалатовић и првотимац Марко Петковић, очекују тешку утакмицу, али и пролаз Звезде у наредну фазу најмасовнијег српског такмичења.

Утакмице у Куп такмичењима су увек специфичне, јер права на грешку немамо и поправни после те утакмице не можемо добити. Ради се о екипи која је за мене изненађење, самим тим што има осам бодова и што су успели да против Чукаричког одиграју 0:0 и победе Раднички у Крагујевцу. Јесу изгубили од Младости 2:1, али су имали своје шансе, могли су да изједначе и чак и да победе. То је екипа која зна да игра на резултат, имају доброг тренера, као и пар искусних играча. Морамо максимално озбиљно да схватимо утакмицу, и да не дозволимо никакво изненађење – сматра Лалатовић.

Марко Петковић дели мишљење свог тренера, и обећава максималну ангажованост себе и екипе.

Што се тиче нас играча, даћемо све од себе да започнемо победом борбу за трофеј – кратак и јасан је био Петковић, који је додао и да је задовољан својим партијама ове сезоне:

Задовољан сам и својом, и игром екипе, али лично мислим да могу још боље, и трудићу се да будем бољи у наставку сезоне.

Када се почиње такмичење у Купу, увек се намеће питање састава тима, односно да ли „измешати карте“ или не.

Нисам се одлучио још увек за састав, али играчи који буду изашли сутра морају дати свој максимум да победе. Сви треба да добијају шансу, тако да ће је сутра добити и неки који до сада нису. Чим су у Црвеној звезди, значи да поседују квалитет. Мало ћемо промешати карте, иако имамо против себе екипу која добро игра на страни и уме да игра на резултат. Наравно, не можемо да променимо осам играча, али барем три или четири промене у саставу ће бити – најавио је Лалатовић, којем се не допада што ће против Борца Црвена звезда играти два пута у тако кратком временском периоду.

Када играте за пет дана два пута са истим противником, то је отежавајућа околност јер је увек тешко победити истог ривала два пута у тако кратком року. Али, ми то морамо. О другом исходу ни не размишљамо. Добра су екипа, али наш циљ се зна, улазак у наредно коло Купа – не оставља дилему Лалатовић.

Претходни текстКако клинци имитирају Јаку, Ребу и Дангу
Следећи текстЦСКА бољи од Звезде