Малишани тренирали са Јаком, Николом и Немањом

31

Промоција кошарке на Звезди својствен начин одржана је у ТЦ Ушће. Уз подршку реномиране компаније за производњу спортске опреме Цхампион одржан је кошаркашки изазов вештина. Заједничка акција Звезде и Цхампион-а, која је за циљ имала да анимира најмлађе баскеташе испунила је свој циљ и била је пун погодак, о чему су посведочили сви они који су учествовали.

Велики број људи окупио се код продајног објекта Спорт Висион-а у ТЦ Ушће да би се дружио са првотимцима Црвене звезде Јаком Блажичем, Немањом Дангубићем и Николом Ребићем. У првом плану су били они најмлађи, деца од шест до 12 година која су имали прилику да од првотимаца црвено-белих науче неке финте, али и својим идолима покажу део свог умећа са наранџастом лоптом.

Може се слободно рећи да су Блажич, Дангубић и Ребић били изненађени оним што виде. Велики број задатака које су задали јако младим кошаркашима били су испуњени, а код Јаке, Немање и Николе су били видљиви и трагови зноја. Како су сами рекли – није баш као под тренерском палицом Дејана Радоњића, али није било ни лако.

Наравно, када су се црвено-бели првотимци мало опустили и показали део свог умеће клинци су остали збуњени, али су и уз осмех и аплауз поздравили играче од којих су за кратко време могли много тога да науче.

Уследило је дуго дељење аутограма по разним Звездиним обележјима, мајцама дресовима, као и сликање са готово свима који су са намером дошли да се друже са Звездиним првотимцима или су се случајно у пролазу нашли у ТЦ Ушће.

Ово је сјајна ствар. Браво за Цхамипон и моју Звезду што је ово организовала. Клинци су деловали наивно, али није уопште било тако. Види се да смо земља кошарке и да свако зна да дрибла лопту – рекао је Дангубић похваливши своје “ривале“, а потом додао:

Морам да признам да сам се и ја заиграо. Нисам ни ја баш пуно старији од ових момака – нашалио се уз широк осмех Немања Дангубић.

Јаку Блажича је дочекало велико изненађење. Један од бројних учесника је био баш у његовом дресу, црвено-белом са бројем 11 и његовим презименом на леђима.

Баш сам се пријатно изненадио када сам видео тог дечака. Ако он више воли кошарку и више тренира када носи мој дрес, ја се осећам сјајно због тога – истакао је словеначки бек, а потом додао:

–  Црвена звезда је приредила у овој паузи између две сезоне велики број акција. Од када сам дошао из Шпаније било је баш пуно тога и ја мислим да је то сјајно. Почевши од продаје сезонскоих улазница у којој су учествовали неки од мојих саиграча до одношења годишњих карата навијачима на кућну адресу. Данас су се деца веселила и то је јако битно, као и то да заволе кошарку још више – рекао је Блажич, а затим у шали констатовао да је данас већ одрадио два тренинга:

Поштено су нас ови млади момци ознојили. Био је ово прави тренинг контроле лопте и мислим да смо сви заједно уживали – закључио је уз осмех Јака Блажич.

Поводом ове акције која је окупила тридесетак малих кошаркаша реномирани произвођач спортске опреме Цхампион, који ће и следеће сезоне бити спонзор Црвене звезде Телеком, овог викенда у свом продајном објекту у ТЦ Ушће на првом спрату обезбедио је попуст од 20 одсто на све своје артикле.

Претходни текстПораз црвено-белих од Орадее
Следећи текстЦрвено-бели тријумфално почели нову сезону