Црвено-бели тријумфално почели нову сезону

59

Рукометаши Црвене звезде победом су отворили нову суперлигашку сезону. Изабраници Ненада Перуничића савладали су Пожаревац у првом колу на домаћем терену у београдској дворани Шумице резултатом 29:26.

Иако је било и мало зебње како ће нови тим Звезде изгледати на терену на старту шампионата, ипак је мало ко могао да посумња у победу домаћег тима. Црвено-бели су у новој опреми, са новим капитеном Владимиром Цупаром и у знатно измењеном саставу у односу на претходну сезону заиграли храбро и прво полувреме успели да реше у своју корист са два гола разлике (14:12).

Није било једноставно сломити отпор гостију из Пожаревца, који су увек били близу и држали корак са домаћим тимом, али је Звезда у финишу успела да преломи меч у своју корист и заслужено стигне до два бода на премијери нове сезоне.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде били су искусни рукометаши, повратник у клуб Урош Вуковић, који је са Звездом освајао титуле у претходној деценији и полетни Стефан Алчаковић. Постигли су по шест голова, а запажен учинак имао је још један новајлија из редова ПКБ-а, Дарко Тодоровић, који се четири пута уписао у стрелце. У гостујућем саставу Урош Радосављевић је забележио осам, а Марко Чаваљуга шест погодака.

Црвена звезда – Пожаревац 29:26 (14:12)
Београд – Дворана: Шумице. Гледалаца: 150. Судије: Срђан Лончаревић и Добросав Кнежевић.
Црвена звезда: Симић, Вуковић 6, Слободан Димитрић 2, Алчаковић 6, Тодоровић 4, Протић 2, Меденица, Радоничић 2, Цупара, Шотић 1, Нешовановић 2, Матичић, Станко Димитрић 1, Бабић 3, Брајовић, Милутиновић.
Пожаревац: Димитријевић, Бракус, Здравковић, Манић 1, Тица 4, Чаваљуга 6, Радосављевић 8, А. Томић, В. Томић 1, Девић, Ђ. Тодоровић 3, Младеновић, Вучковић, Стевановић, Комланов 3.

У следећем колу црвено-бели гостују против екипе Рудара у Костолцу, а до те утакмице ће имати времена да се још више уиграју.

Претходни текстМалишани тренирали са Јаком, Николом и Немањом
Следећи текстДва гола Ракића за нову победу