Црвено-бели у Загребу на старту Регионалне лиге

33

У уторак на састанку у Београду донета је одлука да се Црвена звезда, Партизан Рајфајзен, Раднички Кон Тики и Војводина придруже клубовима из Хрватске, Црне Горе и Словеније у Регионалној лиги.

Представници клубова ће у петак у Загребу присуствовати седници управног одбора Регионалне лиге и конференцији за медије. Клубови ће сами сносити трошкове учешћа док се не пронађе спонзор који би преузео финансијске обавезе.

У Јадранској лиги ће учествовати осам клубова из Хрватске, четири из Србије, три из Црне Горе и један из Словеније. Тимови ће бити подељени у две групе.

У групи А су: Приморје ЕБ, Јадран ХН, Морнар БС, ОВК ПОШК, Јадран СТ, АВК Браник, Раднички Кон Тики и Партизан Рајфајзен.

У групи Б су: Црвена звезда, ХАВК Младост, Југ, Приморац, Медвешчак, Опатија, Будва и Војводина.

Ватерполисти Црвене звезде ће у 1. колу, 4. октобра, играти у Загребу против ХАВК Младости.

2. коло (15. октобар): Црвена звезда – Будва
3. коло (25. октобар): Приморац – Црвена звезда
4. коло (5. новембар): Црвена звезда – Медвешчак
5. коло (8. новембар): Опатија – Црвена звезда
6. коло (15. новембар): Војводина – Црвена звезда
7. коло (22. новембар): Црвена звезда – Југ

Термини другог дела сезоне су: 8. коло (6. децембар), 9. коло (13. децембар), 10. коло (10. јануар), 11. коло (17. јануар), 12. коло (24. јануар), 13. коло (31. јануар) и 14. коло (7. фебруар).

После лигашког дела по четири најбоље екипе из обе групе такмичење настављају у новој групи. Бодови се преносе, а сваки клуб ће одиграти осам мечева против четири екипе против којих није играо у првом делу такмичења.

Термини друге фазе такмичења су: 15. коло (14. фебруар), 16. коло (21. фебруар), 17. коло (28. фебруар), 18. коло (7. март), 19. коло (14. март), 20. коло (21. март), 21. коло (1. април), 22. коло (15. април).

Након завршетка ове фазе играће се фајнал-фор. Предност у организацији завршног турнира, који ће се одржати 25. и 26. априла, имаће најбоље пласирани тим.

Претходни текстПредстављен Александар Катаи
Следећи текстАлександра заустављена у осмини финала