Александра заустављена у осмини финала

57

Александра Крунић, тенисерка Црвене звезде, није успела да приреди још једно изненађење на Отвореном првенству САД у Њујорку.

Крунићева је пружила снажан отпор Белорускињи Викторији Азаренкој, али је поражена у осмини финала резултатом 6:4, 4:6, 4:6.

Наша тенисерка је и поред пораза оставила одличан утисак и побрала је симпатије навијача широм света. Након Ју-Ес Опена Александра Крунић ће се по први пут у каријери наћи међу првих 100 тенисерки света!

Крунић је рекла да је поносна на резултате које је остварила на Ју-Ес Опену, упркос поразу од Азаренке.

Могу да будем поносна на резултате које сам остварила овде. Још је рано за емоције, али сутра када се будем пробудила и разговарала са мојим тимом, сигурно ћу бити поносна – рекла је Крунићева.

Она је на последњи грен слем у сезони дошла кроз квалификације да би потом била боља од Пољакиње Катарине Питер (6:4, 6:1), Американке Медисон Киз (7:6, 2:6, 7:5) и Чехиње Петре Квитове (6:4, 6:4).

Ово је веома добар турнира за мене, добила сам прилику да играм против правих шампионки. Осетила сам да могу да се носим са њима и играм на високом нивоу. То је свакако велика ствар и даје ми мотив да наставима да радим. Ако наставм у овом ритму мислим да ћу успети да се домогнем главног жреба на Аустралијан опену, што ми је била жеља и ове године – додала је Крунићева.

Српска тенисерна није очекивала да ће пружити снажан отпор 17. играчици света.

Била сам нервозна на почетку меча, док нисам освојила први гем. Није било лако, играла сам на централном терену, са доста публике, против Азаренке. Изненадила ме је подршка гледалаца, чак сам у неком тренутку осетила да су више били на мојој страни него не њеној и ценим то – рекла је Крунићева.

Претходни текстЦрвено-бели у Загребу на старту Регионалне лиге
Следећи текстЗвезда и „Keel“ промовисали сарадњу