Представљен Александар Катаи

102

У уторак, 2. септембра, представљено је и последње појачање Црвене звезде у овом прелазном року.

Александар Катаи је потписао уговор о једногодишњој позајмици са Црвеном звездом. Нешто више о овом уговору рекао је оперативац клуба, Блажа Раосављевић.

Александар Катаи долази из атинског Олимпијакоса на једногодишњу позајмицу. Позајмица, дакле, важи до маја, а тада ћемо одучити о евентуалом наставку сарадње. Нема потребе да причам о каријери Александра Катаиа, пошто је шира јавност добро упозната. Од Катаиа много очекујемо и надамо се да ће нам пружити најлепше ствари ове године – рекао је Раосављевић.

Бивши фудбалер Војводине и Олимпијакоса рекао је да је задовољан што ће наступати у највећем клубу у земљи.

Част ми је и задовољство да дођем у Црвену звезду, и да играм на Маракани пред оволиким бројем навијача. Неколициу играча познајем од раније. Стефана Ђорђевића, Дарка Лазовића, а такође и тренера Лалатовића, и због тога немам проблема са уклапањем. Жеља ми је, наравно, да покушамо да одбранимо титулу. Након одласка из Војводине, нисам много пратио српски фудбал, али циљеви Звезде су јасни – рекао је Катаи, који ћу у Црвеној звезди на леђима носити број „27“.

Црвена звезда и Александар Катаи преговоре су водили још пре месец дана, али је до реализације трансфера дошло тек последњег дана прелазног рока.

Било је преговора, и сада ми је жао што нисам раније дошао, јер бих до сада већ био спреман и можда бих већ и играо утакмице. Нисам у потпуности спреман, нисам тренирао са екипом. На припремама са Олимпијакосом, одиграо сам укупно пола сата у пријатељским мечевима, и тренер је рекао да не рачуна на мене. Надам се да ћу брзо успети да се наметнем тренеру Лалатовићу – рекао је Катаи, којем је Огњен Мудрински први честитао на доласку у Црвену звезду.

Александар Катаи је у уторак у преподневним часовима одрадио и први тренинг са екипом.

Претходни текстIN MEMORIAM: Проф. др Бранко Радуловић (1921-2014)
Следећи текстЦрвено-бели у Загребу на старту Регионалне лиге