Бронзани Тејић и Ребић

76

Млада репрезентација Србије освојила је бронзану медаљу на Европском првенству у Грчкој, а огроман допринос у освајању овог одличја дали су двојица првотимаца Црвене звезде Телеком – Марко Тејић и Никола Ребић.

Селекција Србије до 20 година у борби за треће место победила је Хрватску резултатом 79:66, а Марко Тејић је са 16 поена и седам скокова био најефикаснији играч у нашој репрезентацији, док је Никола Ребић имао учинак од 10 поена, 6 скокова и 4 асистенције.

Тејић и Ребић су на свих 10 утакмица на шампионату пружали веома добре игре. Марко Тејић је просечно бележио 9,4 поена и 6,5 скокова, док је Никола Ребић имао учинак од 8,6 поена, 3,3 скока и 3,2 асистенције по мечу.

Треба истаћи да су у младој репрезентацији Србије на ЕП у Грчкој играла и двојица кошаркаша из развојног тима Црвене звезде, односно ФМП-а, Ђорђе Каплановић и Огњен Добрић који су такође дали значајан допринос у освајању медаљу.

За велики успех на ЕП за играче до 20 година у Грчкој Тејићу, Ребићу, Каплановићу, Добрићу и свим нашим репрезентативцима и члановима стручног штаба упућујемо честитке. БРАВО МОМЦИ!

Претходни текстПавлов прешао у Железничар
Следећи текстЗорана „упуцала“ још једно злато