Зорана „упуцала“ још једно злато

43

Најбоља спортискиња Црвене звезде Зорана Аруновић освојила је златну медаљу последњег дана прве “Велике награде Хуана Карлоса” у Гранади на стрелишту на коме ће се у септембру одржати Шампионат света и вадити визе за Рио.

Српски стрелци су на овом турниру, на коме су учествовали такмичари из САД, Ирана, Словеније, Словачке, Шпаније, Мађарске, Сингапура, Данске, Гуама и Шпаније, освојили шест медаља – три златне (Зорана Аруновић – ваздушни пиштољ, Андреа Арсовић – ваздушна пушка и Дамир Микец – МК пиштољ), две сребрне (Дамир Микец – ваздушни пиштољ и Милутин Стефановић – ваздушна пушка) и једну бронзану (Димитрије Гргић – ваздушни пиштољ). Другог дана четврто место МК пушком тростав заузела је Ивана Максимовић.

Пре финала Зорана Аруновић је била пета са 383 круга. Најбољи резултат квалификација, имала је Бобана Величковић са 387 кругова испред Белорускиње Чајке са 386 кругова. Финале је вредело 377 кругова и друге две српске такмичарке, Јасна Шекарић са 376 кругова и Јасмина Гргић са 374 круга нису успеле да се пласирају.

После финала, Зорана Аруновић је са 202,6 кругова славила испред Мађарице Немеш (201,6) и шпанске такмичарке Франкет. Шесто место припало је Бобани Величковић.

Почела сам финале нешто слабије и са седмог места кренула ка злату – причала је Зорана Аруновић. – У другој серији елиминација, избила сам на прво место и у једном тренутку сам имала и три круга предности. Нисам форсирала у завршници, трудила сам се да имам “јаке” деветке, једини кикс у финалу био је када сам погодила 9,1 круг, али, на срећу, ни у једном тренутку није ми било угрожено прво место.

Тренер репрезентације и Зоране Аруновић, Јелена Аруновић је истакла:

Нисам очекивала да ће 377 кругова бити “улазница” за финале. Зорана Аруновић је била веома сигурна у финалу, гађала је скоро без грешке. Бобана Величковић је основни део гађала изванредно, 387 кругова, али је у финалу имала једну осмицу и испала је из трке за медаље за 0,9 кругова! У сваком случају овај њен резултат буди много оптимизма пред наставак сезоне, поготово јер га је  постигла у веома тешким условима на стрелишту за ваздушно оружје. Такмичарке у првој “партији” које су гађале нешто раније, још су и могле да дишу, у другој било је као у рерни…

Претходни текстБронзани Тејић и Ребић
Следећи текстСезонске карте у продаји