Павлов прешао у Железничар

79

Досадашњи капитен Црвене звезде, Милан Павлов, нови је члан нишког Железничара. Искусни рукометаш се обавезао на једногодишњу сарадњу са новим клубом.

Павлов је претходне сезоне био најбољи стрелац црвено-белих са 168 постигнутих голова у свим такмичењима, а пре тога је са Звездом учествовао у освајању три шампионске титуле 2006, 2007. и 2008. године. Поред клуба из Љутице Богдана у каријери је наступао још и за Младост Челик, Колубару, Слогу и Југовић из Каћа.

Левокрилни рукометаш је отишао у Железничар из разлога што ће нишки тим играти ЕХФ куп и јурити највиши пласман на домаћој сцени. Било је тешко и очекивати да један играч таквог калибра остане у Црвеној звезди у тренутку када се клуб суочава са великим проблемима. Дугови према бившим играчима прете да црвено-беле потпуно избришу са српске рукометне сцене, а последице се већ осећају у томе што је Звезда кажњена одузимањем пет бодова за шампионат који на јесен тек треба да почне, ако црвено-бели уопште добију дозволу да се такмиче.

Пре Павлова клуб је већ напустио голман Милан Косановић, који је отишао у француски Истр. Њих двојица су били понајбољи и најконстантнији играчи Звезде претходне сезоне, а и Божо Анђелић је раније најавио да одлази из клуба. Сигурно је да ће поред њих још много рукометаша напустити Звезду овог лета, а судбина славног клуба је у овом тренутку потпуно неизвесна.

Претходни текстНови реми Звезде у Белгији
Следећи текстБронзани Тејић и Ребић