Звезда и званично у Евролиги

39

Црвена звезда Телеком и следеће сезоне играће у Евролиги. Оно што је било најављивано као могућност претходних дана, добило је и званичну потврду на састанку Извршног одбора ЕКА, односно предузећа које води Евролигу.

Борд ЕКА који је заседао у Барселони донео је једногласну одлуку о списку тимова учесника у Евролиги за наредну сезону на коме се налази и Црвена звезда Телеком. Наиме, после одустајања Цибоне због финансијских проблема, одлучено је да њено место у Евролиги заузме Црвена звезда Телеком као првопласирани тим из лигашког дела АБА лиге уз важну напомену да црвено-бели неће плаћати вајлд карту.

Захваљујемо се Евролиги јер нам је указала велико поверење, а посебно смо захвални на чињеници да нам је вајлд карта за учешће у елитном клупском такмичењу Европе омогућена без плаћања. То је само још једна потврда исправности начина рада целокупног менаџмента и управе клуба – почео је причу председник КК Црвена звезда Небојша Човић и потом додао:

Годинама уназад градимо партнерске односе са Евролигом, почевши од успешне организације квалификационих турнира за јуниоре до испуњавања свих стандарда које пред нас поставља Евролига, а који се пре свега односе на транспарентно финансијско пословање. Доказ да смо на исправном путу и да Евролига цени наш рад је податак што је доказала по други пут, јер смо и 2012. године добили специјалну позивницу за учешће у Еврокупу  – нагласио је Човић.

Први човек црвено-белих је такође истакао да је бесплатна вајлд карта за учешће у Евролиги додатна обавеза да се Звезда у што бољем светлу прикаже наредне сезоне:

Потрудићемо се да својим играма, посетом публике и атмосфером на утакмицама по којој смо познати широм Европе оправдамо указано поверење. Очекујем да ћемо као једини клуб из наше земље који учествује у Ерволиги наићи на разумевање од стране државе и града Београда и да ћемо имати њихову подршку – поручио је Човић.

Црвена звезда Телеком ће наредне сезоне у Евролиги бити у друштву следећих тимова: Алба, Анадолу Ефес, Цедевита, ЦСКА Москва, Динамо Сасари, Армани Милано, Фенербахче Улкер, Барселона, Бајерн Минхен, Галатасарај, Лаборал Кућа, Лимож, Макаби, Нептунас, Олимпијакос, Панатинаикос, Туров, Реал Мадрид, Уникаха, Валенсија, Жалгирис и победник квалификација.

У квалификацијама ће учествовати: Асвел, Нимбурк, Хапоел, Левски, Зелена Гора, Стразбур, Остенде и Уникс. Жреб за састав група биће одржан 10. јула.

Претходни текстПредстављен Ненад Лалатовић
Следећи текстЛалатовић: Циљ нам је стабилизација клуба