Представљен Ненад Лалатовић

130

У среду 25. јуна у просторијама нашег стадиона, представљен је нови тренер ФК Црвена звезда, Ненад Лалатовић.

Бивши Звездин играч и капитен поново се вратио у своју кућу, потписавши трогодишњи уговор (1 + 2 године) са својим клубом. Великом броју присутних новинара и фоторепортера најпре се обратио генерални секретар клуба, Звездан Терзић.
 
Изузетно ми је задовољство да представим новог шефа стручног штаба, Ненада Лалатовића, који је пре два дана изабран једногласном одлуком Управног одбора. Ненад је дете Црвене звезде, провео је овде више од пола свог живота. Тренерски занат је пекао у Срему из Сремске Митровице, Пролетеру из Новог Сада, Вождовцу и Напретку. Показао је својим резултатима, енергијом, стилом игре и фудбалском филозофијом да је победник, да има карактер и да је достојан да предводи нови тим Црвене звезде наредне сезоне. Убеђен сам да ће Ненад Лалатовић својим радом показати да уме да носи терет који му намеће овако велики клуб као што је Црвена звезда.

Ненад Лалатовић, кога су видно обузеле емоције, истакао је да је више од пола живота провео у клубу из Љутице Богдана, и да се нада да ће још дуго бити његов део.

Вратио сам се у своју другу кућу. Живим овде иза стадиона са супругом и троје деце, а Звезда је увек била, биће и остаће моја друга кућа, био ја ту или не. Овде сам провео своју младост, и волео бих да проведем и своју старост. Желео бих да се захвалим људима из клуба који су ме довели. Трудићу се и дати све од себе да оправдам поверење и управе клуба, и вас новинара са којима сам увек имао лепу сарадњу и који сте увек лепо писали о мени, и оно што је најбитније да оправдам поверење армије навијача Црвене звезде. Звезда је велики клуб, Звезда је нешто што се воли, и јако ми је драго што сам се вратио – биле су прве речи Лалатовића, који је истакао да се није нити једног минута двоумио када је добио позив из клуба.

Када те Звезда позове, не гледаш каква је ситуација у клубу. Ја сам дошао да помогнем колико је то до мене, а будите сигурни да ћу дати себе не 100%, него 200% да покушам да направим позитван резултат, јер Црвена звезда је велики клуб и увек ћемо ићи ка томе да побеђујемо и да покушамо да одбранимо титулу.

Представнике медија занимало је много тема око играчког кадра. Пре свега, колико ће играча отићи из клуба, као и колико ће их доћи и да ли ће се Црвена звезда определити за подмлађивање играчког кадра.

Има играча који ће отићи, свакако има и оних који ће доћи. Надам се да ће млади играчи бити будућност Црвене звезде и да ће Црвена звезда са њима за годину или две стати на ноге и изаћи из ове ситуације. Доводићемо играче којима је част што играју у Црвеној звезди, и који долазе да покажу свој квалитет, а кад одлазе из Звезде да реше неку своју егсистенцију. Причао сам са људима из клуба и дао сам списак играча које бих ја волео да доведемо у клуб. То су млађи играчи, мислим да су они будућност Црвене звезде, али за њих морамо имати стрпљења како ја, тако и управа клуба и навијачи. Морамо им бити ветар у леђа, јер тешко је да било који млад играч повеже четири или пет добрих утакмица у континуитету. Биће осцилација, али играч који дође мора да зна где је дошао и да мора да игра на резултат, и свако мора да има победнички менталитет – нагласио је Лалатовић, који је потврдио да се чуо са Немањом Видићем и да му је бивши саиграч пожелео срећу.

Видић и ја смо најбољи пријатељи, дупли смо кумови. Он ми је велика подршка, баш синоћ смо се чули и пожелео ми је пуно среће. Ја се надам да ћемо успети да направимо новог Немању Видића од играча који буду играли у Црвеној звезди.

Генерални секретар Црвене звезде, Звездан Терзић, нагласио је да је стање у Црвеној звезди веома тешко, и изнео је неке конкретне цифре када су Звездини дугови у питању.

Комплетна јавност зна да Црвена звезда има огромних проблема, и да је дужна 47 милиона евра, али имам утисак да јавност није на прави начин информисана о реалним проблемима које Црвена звезда има. Звезда мора у наредних месец дана да нађе 7 милиона евра да би наставила такмичење. До 6. јула морамо да нађемо милион евра да бисмо платили Броновиског и Шишића по пресуди ФИФА, иначе нам прети одузимање шест бодова. До 15. јула морамо наћи 2.400.000 евра да бисмо добили лиценцу за такмичење у Суперлиги. Морамо такође да нађемо 1.500.000 евра до 2. августа да бисмо могли да региструјемо играче. Када томе додамо и 2.100.000 евра колико је рачун у блокади, ми знамо да морамо пронаћи 7 милиона евра у наредних месец дана, или ће комплетно функционисање, такмичење и егзистенција ФК Црвена звезда доћи у питање – рекао је Терзић, и такође истакао да су обављени разговори са првотимцима.

Што се актуелног играчког кадра тиче, очекујем да се у петак на прозивци појаве сви играчи. Са сигурношћу могу да тврдим да преко арбитраже више неће одлазити играчи из Црвене звезде. Успели смо да склопимо договоре са Мрђом, Печником и Нинковићем и они ће се одрећи свих својих потраживања и добиће чисте папире – рекао је Терзић.

Претходни текстЗвезда се договорила са Драшовићем
Следећи текстЗвезда и званично у Евролиги