Лалатовић: Циљ нам је стабилизација клуба

56

На прозивци пред почетак припрема, новом тренеру Црвене звезде Ненаду Лалатовићу одазвало се 34 фудбалера.

Након састанка у свлачионици којем је присуствовао и генерални сектретар клуба Звездан Терзић, фудбалери су се запутили ка помоћном терену како би одрадили први заједнички тренинг након летње паузе, а Лалатовић је изнео пред јавност и неке основне податке везаних за саме припреме.

Имамо 34 играча на прозивци, а након данашњег тренинга ћу одлучити ко ће и остати са нама, јер је јасно да неће сви. Овде у Београду ћемо тренирати све до 5. јула, када путујемо у Словенију. Тамо ћемо радити два пута дневно, и одиграћемо две контролне утакмице. Враћамо се у Београд 14. јула, а већ 15. путујемо за Белгију где ћемо одиграти две утакмице, 16. и 19. јула, против Генка и Мехелена. После тога се враћамо и бићемо овде два дана, а затим поново идемо у Словенију где ћемо провести девет дана и одиграти још три пријатељске утакмице. Након тога се враћамо у Београд, и 2. авуста ћемо имати генералну пробу пред почетак првенства – објаснио је Лалатовић, и додао да ће помоћни тренер у наредном периоду бити Драган Шарац.

Формирали смо стручни штаб, и овај јутарњи састанак је протекао у јако лепој атмосфери. Макса и Жиле су остали, а стручном штабу се прикључио и Драган Шарац. Радио је са мном годину дана, био је играч Звезде, освојио је са Звездом дуплу круну, и у питању је тренер који воли Црвену звезду. То су за сада људи који чине стручни штаб, биће можда још промена али о томе за пар дана.

По питању одлазака и долазака, није се много тога променило у протеклих неколико дана.

Звездин циљ се зна – какав год тим будемо имали, морамо дати све од себе да одбранимо титулу. У овом тренутку, већина играча се појавила на прозивци. Волео бих да сви остану, али јако тешко ћемо задржати Дауду, Нинковића, Мрђу, Печника… Тешко је и да ће Лазовић остати са нама јер постоји велико интересовање за њега. Али, спремни смо да доведемо нове играче. Очекујем да они оправдају поверење и да се уклопе у Црвену звезду, јер Звезда не трпи ништа осим победе и они морају тога да буду свесни. Чека нас тежак посао, али у мојој глави је само то да покушамо да одбранимо титулу, и на све то да дамо шансу младим играчима. Поред млађих, познато је су моја велика жеља и неки старији – Жигић који је слободан играч, и Луковић који ће од 1. августа бити слободан играч. Када би они дошли у Звезду, ја бих смео јавно да преузмем сву одговорност на себе, и да кажем да сам ја одговоран ако Црвена звезда не освоји титулу. Са друге стране, желимо да направимо нешто ново и да омогућимо Звезди да стане на ноге, да исфорсирамо младе играче уз неколико искуснијих који ће на себе преузети већи део притиска, и омогућити млађима да сазревају. И у том случају ја такође преузимам одговорност, али тада ће за успех требати мало стрпљења јер млад играч не може да има континуитет да повеже целу полусезону на високом нивоу.

 

О конкретним именима када су млађи играчи у питању, није било речи.

Видећемо кога ћемо моћи да доведемо. Неки играчи који долазе у Звезду су мало и размажени јер су чули за примања неких играча у претходном периоду. Тога више неће бити, зато је Звезда ту где јесте. Ни ја у Звезди нисам играо да бих зарадио, егзистенцију сам стекао тек у иностранству. Играч Звезде не може да има уговор какав има неко у иностранству. Играч Звезде мора да има уговор какав приличи ситуацији, и какав клуб може да му да. Боље је обећати мање, а испунити ставке из уговора јер онда су и играчи задовољнији и лакше је радити – објаснио је Лалатовић, који је додао да ће са Николом Мијаиловићем, којем је истекао уговор, у понедељак бити обављен разговор око евентуалног наставка сарадње.

Фудбалери који су се нашли на прозивци су:
Рајковић Предраг, Тркуља Милош, Манојловић Филип, Караклајић Никола, Ненадић Љубо, Лазић Дарко, Милијаш Ненад, Ђорђевић Никола, Ахчин Немања, Касалица Филип, Чикић Стефан, Савићевић Вукан, Јовановић Вукашин, Грујић Марко, Живковић Душан, Маринковић Марко, Ковачевић Александар, Араухо Мигел, Гогић Горан, Јокић Милан, Јовић Лука, Лазовић Дарко, Мартиновић Новак, Митровић Лазар, Оњило Ифеани, Павићевић Саво, Петковић Марко, Ракић Ђорђе, Стојановић Милош, Зукановић Милош, Брајовић Милош, Ристић Михаило, Цилиншек Саша, Дауда Абиола.

Претходни текстЗвезда и званично у Евролиги
Следећи текстПодршка тренерима, промене у руководству