Радоњић: Нисмо успели да испунимо циљ

39

Нажалост, кошаркаши Црвене звезде Телеком нису успели да титулом шампиона Србије крунишу једну од најбољих сезона у последњој деценији. Црвено-бели су у четвртој утакмици финалне серије поклекли после продужетака и изгубили од Партизана резултатом 87:95. Коначни резултат у финалној серији на крају износи 3-1 у корист вечитог ривала.

Тренер Црвене звезде Телеком, Дејан Радоњић, прво је желео да честита Партизану на освојеној титули, па је онда анализирао последњу финалну утакмицу:

Вечерас смо одиграли одличан меч, кроз већи део смо контролисали дешавања на терену, упркос околностима. Евидентно је да смо могли да победимо да смо имали бољу концентрацију и да смо играли паметније у одређеним моментима. На седам поена разлике за нас имали смо напад којим бисмо увећали вођство, али од тог тренутка следећих пар минута смо губили лопте, правили лоше одлуке и дозволили Партизану да се врати у игру. На самом крају смо имали прилику да шутем Блажича славимо, али меч је ипак отишао у продужетак у коме је све изгледало значајно другачије – изјавио је стратег црвено-белих који је затим анализирао читаву финалну серију:

Она је била доста специфична. Први меч смо одлично играли све до момента када су се десиле већ познате ствари. Тај амбијент који се после створио нас је пореметио, увео нас је у нешто што није било потребно, док је Партизан то вешто искористио. У другом мечу пред нашим навијачима одиграли смо недовољно добро, неке друге ствари из тог меча не бих анализирао. Тада је Партизан вратио брејк. Они су искористили све што је био производ дешавања из првог меча. Имали смо опет одређене околности против којих смо се борили и у трећој утакмици, али и поред тога нисам задовољан игром коју смо тада пружили. Ипак, екипа је показала карактер у ситуацији када се то од ње можда није очекивало и одиграла је сјајно у овом, четвртом мечу. Неке околности су утицале да не дођемо до игре коју бисмо морали да пружимо у финалу плеј офа. На крају, нисмо се предали, показали смо оно што смо показивали кроз читаву сезону. Борили смо се, исцедили се максимално, погрешили у пар ситуација против одличног противника који је то искористио и славио – рекао је Дејан Радоњић.

Тренер Црвене звезде Телеком захвалио се навијачима на пружању подршке:

Направили су сјајан амибјент, као што су и радили више пута ове сезоне. А она је била интересантна због свих такмичења и дешавања. Овај тим је једна група добрих момака који су радили напорно читаве сезоне и овом приликом желим да им честитам и да им се захвалим. Много смо тога прошли, велики број утакмица, велики је притисак био на нама ове сезоне. Можда смо одиграли само два, три меча без императива победе. Све смо то носили добро, било је само пар мечева са којима нисмо задовољни – истакао је Радоњић пре него што се упустио у додатну анализу:

Евролигу смо одиграли веома квалитетно, као и Еврокуп. Освојили смо Куп Радивоја Кораћа, у АБА лиги смо завршили на првој позицији после лигашког дела, захваљујући и двема победама над Партизаном. Захваљујући том пласману и околностима у Цибони, вероватно смо обезбедили наступ у Евролиги и следеће сезоне што је веома значајно клуб. Домаће првенство је изгледало нешто другачије. На крају нисмо успели да испунимо циљ и да на тај начин ставимо прави печат на сезону која би се уз тај трофеј могла описати као феноменална – указао је Дејан Радоњић који је на крају додао да тек предстоји анализа и разговор о његовом останку на кормилу екипе и следеће сезоне:

Ја сам неко ко рационално доноси одлуке, а после оваквог меча раде емоције. Тај разговор ће се врло брзо десити, како и приличи озбиљном клубу какав Црвена звезда јесте, а мој лични осећај је прилично јасан – закључио је Радоњић.

Претходни текстПораз Звезде у финалној серији
Следећи текстНелсон: Носим Звездин грб са поносом