Пораз Звезде у финалној серији

34

Кошаркаши Црвене звезде Телеком и поред велике борбе нису успели да савладају Партизан Нис и изборе мајсторицу у финалу плејофа Суперлиге Србије. Гости су били бољи након продужетка и велике борбе, али су изабраници Дејана Радоњића своју шансу пропустилли раније.

Наиме, црвено-бели су на нешто више од четири минута пре краја водили са 67:60, а онда је уследио необјашњив пад. Звезда није могла до коша у три наредна минута и нашла се у веома незгодној позицији јер је Партизан водио са 70:67 на само минут пре краја.

Добра одбрана и тројка Јаке Блажича на 27 секунди до краја је донела Звезди продужетак, али онда су црвено-бели поново стали. Лош почетак продужетка и након само једног минута заостатак од четири поена (74:78) истргли су из руку утакмицу чети Дејана Радоњића који до краја сусрета нису могли да се врате.

Од самог почетка утакмице све је слутило на велику борбу. Партизан је повео са 4:3, али црвено-бели нису дозволили да уђу брзо у велики заостатак. Звезда је убрзо одговорила јаком одбраном и знатно бољим решењима у нападу па је након поена уз фаул веома расположеног Луке Митровића први пут повела на утакмици (13:12).

Уследила је права битка на терену, изабраници Дејана Радоњића су успели да одржавају стечено вођство све до завршнице другог периода.  Тада су гости направили серију 5:0 и повели са пет разлике (31:36), али Звезда је поново имала одговор и није допустила да се ривал одлепи. Поентирали су Џенкинс и Марјановић па су црвено-бели отишли на велики одмор са само пола коша заостатка (35:36).

Друго полувреме започело је мини серијама. Прво је са два везана коша Џенкинс донео својој екипи вођство (39:36), а онда је Партизан одговорио са 5:0 и изједначио резултат. Уследио је прави мали рат на терену, чврсте одбране.

Ниједна екипа није могла да осетније предности у том односу снага, гости су успели у два наврата да стекну по три поена заостатка, али је одговор увек био спреман. У завршници треће деонице Катић је закуцао уз фаул, а нешто касније је и Лазић погодио своју другу тројку на мечу и црвено-бели су поново водили (52:50).

Звезда је приказала добру игру у завршници трећег периода, али је почетак последње четвртине донео још бољу партију чете тренера Радоњића. Лазић је покренуо екипу, нешто касније су уследили тројка Симоновића и поени Катића па су црвено-бели су на нешто више од шест минута пре краја имали највеће вођство (63:56).

Црвено-бели су одржавали ту предност, до четири минута пре утакмице. Звезда је имала напад при резултату (67:60), али је тада олако изгубила лопту. Уследило је низ грешака и олако изгубљених лопти. Црвено-бели нису могли да дођу до поена више од три мунута па је Партизан на 56 секунди пре краја имао вођство 70:67.

Нелсон је коначно прекинуо дуг пост без поена његове екипе, Богдановић је одговорио, али је Јака Блажич погодио тешку тројку која је Звезди донела изједначење на 26.7 секунди до краја утакмице (72:72).

Црвено-бели су се одбранили, имали шут за победу, али је Блажич овог пута уз истек сирене није био прецизан у шуту за три поена.

Продужетак је лоше почео за Звезду. Тепић је погодио тројку, Ловерњ кош уз фаул, а затим и три прецизна бацања. У међувремену једини понени за црвено-бели су били Лазићево дело са линије пенала па је на три и по минута до краја Звезда била у заостатку од шест поена (74:80).

Нелсон и Лазић су привели своју екипу на само два поена заостатка (78:82), али потом је уследио нови велики пад у игри црвено-белих. Партизан је био сигурнији и концентрисанији па је на крају уписао победу.

Црвена звезда Телеком – Партизан НИС 87:95 (22:21, 13:15, 17:15, 20:21, 15:23)

Црвена звезда Телеком: Ребић, Митровић 9, Лазић 14, Блажич 7, Симоновић 6, Марјановић 10, Раденовић, Катић 8, Нелсон 14, Дћенкинс 16, Липовиј, Драгићевић 3.

Партизан НИС: Тепић 11, Ловерњ 15, Павловић 11, Маринковић, Дало, Милутинов 1, Богдановић 36, Гагић 12, Абдрић, Безбрадица, Бертанс 9, Шалић.

Претходни текстНелсон: Морамо да играмо свим срцем
Следећи текстРадоњић: Нисмо успели да испунимо циљ