Радоњић: Желимо шампионску титулу

24

Црвено-бели кошаркаши убедљивом победом су окончали лигашки део такмичења у домаћој Суперлиги. У Пиониру, који је због казне директора лиге био празан, пао је Металац резултатом 90:53. Ваљевчани се нису представили као већа препрека Звездиним кошаркашима, који су до победе дошли лепршавом игром уз велику минутажу најмлађих играча.

Изабраници Дејана Радоњића пред почетак плеј-офа заузимају другу позицију на табели, што значи да ће у полуфиналу играти против Мега Визуре. Прва утакмица, у којој је Звезда домаћин, играће се већ у недељу 8. јуна.

Након тријумфа над Ваљевцима, новинарима се обратио Лука Митровић:

Ова утакмица је била специфична због тога што смо играли пред празним трибинама, али и због тога што није носила резултатски значај. Било је важно да имамо прави приступ на овом мечу, како бисмо избегли евентуалне непријатне ситуације. Такође је било потребно да одморимо носиоце игре због плеј-офа који почиње већ за пар дана. Мислим да смо све то добро урадили. Сада се окрећемо почетку плеј-офа, желимо да у њему покажемо своје право лице – истакао је Митровић.

И тренер црвено-белих, Дејан Радоњић, осврнуо се на специфичне услове одигравања утакмице:

Било је потребно да мотивација буде адекватна, да добрим приступом успемо да искористимо меч да, сем победе, остваримо и неке друге планове. Однос играча на овој утакмици је био квалитетан, задовољан сам оним што су приказали. Ово је био добар увод за нешто што чека већ од недеље, а где желимо да покажемо своје право лице – изјавио је Дејан Радоњић, који је рекао да цела екипа пуно очекује од плеј-офа:

Желимо да већ у првом дуелу, против Мега Визуре, покажемо да се дижемо и да ћемо бити најспремнији онда када је то најпотребније. Лигашки део такмичења је било у познатим околоности, са несрећом која је задесила државу и то је сигурно одвукло пажњу. Али, у сваком случају то је иза нас. Надам се да ће сви играчи бити спремни како бисмо ставили у функцију оно што смо радили читаве године – констатовао је Радоњић пре него што је додао:

Очекујем да сви буду спремни већ за први полуфинални дуел. Нелсон има неких сметњи које не би требало да представљају већи проблем, имали смо пар дана да га одморимо и припремимо. Лазић вечерас није могао бити искориштен због ударца који је добио. И други играчи су вукли повреде, али успећемо да их санирамо и да покажемо да можемо да дођемо до остварења наше жеље – освајање титуле првака – закључио је Дејан Радоњић.

Претходни текстПораз од Војводине на крају сезоне
Следећи текстБесплатно у Пионир