Пораз од Војводине на крају сезоне

49

Рукометаши Црвене звезде поражени су у мечу последњег кола плеј-офа у Новом Саду против Војводине резултатом 30:33. Звезда је у овом сусрету наступила без неколико стандардних првотимаца, који кубуре са повредама, а током већег дела утакмице је била резултатски близу ривалу, али није успела да преокрене. Војводина је одбранила шампионску титулу испред крагујевачког Радничког и по трећи пут постала првак државе.

Црвена звезда је на овом мечу наступила у резервној гарнитури плавих дресова, а домаћин меча у традиционалној црвено-белој. Од старта утакмице Војводина је знала шта хоће и брзо стигла до вођства од 6:1. Изузетно расположени Страхиња Станковић постигао је три гола у овом периоду игре, а рукометаши Звезде су од резултата 8:3 за новосадски тим заиграли знатно боље и серијом од 4:0 пришли на само гол заостатка (7:8).  Владимир Цупара је одбранио неколико шутева новосадских црвено-белих, а у нападу се знатно лакше долазило до голова. Прецизни су били Кајганић, Лазовић, Шотић и Лазић. Међутим, Војводина се поново одлепила на четири разлике серијом од 4:1. Изабраници Ненада Перуничића нису имали режење за одличног Станковића. Цупара је још једном везао пар интервенција, али његови саиграчи су правили грешке у нападу, па је домаћи састав одржавао четири гола разлике погоцима Страхиње Станковића и Миљана Пушице. Млади Шотић се истакао у тиму Звезде, а Вук Лазовић је у финишу првог дела игре смањио на 15:17. Ипак, Војводина на одмор одлази са три гола предности након седмерца који је искористио Урош Елезовић.

Изабраници Ђорђа Ћирковића су боље почели и у наставку меча и погоцима Елезовића и Пушице поново стигли до плус пет (20:15). Гостујући тим је тада направио серију од 3:0. Прецизни су били Нешовановић и два пута Шотић за минус два (18:20). Станковић је головима вукао Војводину ка успеху, али се на другој страни распуцао Војислав Брајовић, који је са два брза и ефектна поготка са веће удаљености поново довео Звезду на два гола заостатка (23:25). Нешто касније талентовани Шотић је сјајном финтом избацио из игре свог чувара, а и Брајовић је био прецизан у контри, па је Звезда пришла на минус један (26:27). У наставку сусрета Цупара је одбранио зицер Арсенићу, а Лука Денић је реализовао седмерац и Звезда је још једном била на корак од браниоца титуле (27:28). Ипак, искуснији састав Војводине је увидео да са Звездом нема шале, па су заиграли знатно озбиљније и головима Уроша Елезовића и одбранама одличног голмана Коцића стижу до вођства од 31:27. Гости из две контре преко Брајовића стижу на само два гола заостатка (29:31), а Затим је Милан Торбица имао велику прилику у 58. минуту, али му је Коцић одбранио зицер. Промашили су и Пушица са једне и Шотић са друге стране, али се Војводина у самом финишу боље снашла и головима Елезовића и Пушице стигла до недостижне предности од 33:29. На крају је само смањио Огризовић, и славље је могло да почне. Војводина је после 2005. и 2013. године по трећи пут освојила шампионску титулу.

Најефикаснији на утакмици био је Страхиња Станковић из редова новог-старог првака Србије. Пратили су га Урош Елезовић са девет и Миљан Пушица са седам погодака. Не треба заборавити ни сјајног голмана Мирослава Коцића, који је имао чак 22 успешне интервенције. У тиму Црвене звезде истакли су се Војислав Брајовић са девет и Младен Шотић са седам голова, док је и голман Цупара врло добро бранио. На младог Шотића се у следећој сезони мора најозбиљније рачунати и то као једног од носилаца екипе, јер је показао изузетан потенцијал.

Војводина – Црвена звезда 33:30 (18:15)
Нови Сад – Дворана: Слана бара. Гледалаца: преко 1.000. Судије: Мошорински и Панџић (Нови Сад). Искључења: Војводина 8, Црвена звезда 12 минута. Седмерци: Војводина 4 (4), Црвена звезда 3 (3)
Војводина: Л. Арсенић, Попов, Елезовић 9 (4), Веселинов, Мирковић 2, Перовић, Пушица 7, Тодоровић 1, Ранисављевић, Николић 2, Н. Арсенић 1, Ивановић 1, Бабић, Станковић 10, Коцић (22 одбране).
Црвена звезда: Лазовић 3, Торбица 2, Денић 2 (1), Лазић 2, Митровић, Леовац, Шотић 7, Цупара (13 одбрана), Огризовић 1, Нешовановић 2, Кајганић 2, Шапоњић, Шотра, Мартиновић, Брајовић 9 (2), Антељ.

Капитен Звезде је на овом мечу уместо одсутног Павлова био млади голман Владимир Цупара, а београдски црвено-бели су такмичење у плеј-офу завршили на четвртом месту са девет освојених бодова као најефикаснији тим. Забележене су четири победе, један реми и пет пораза уз гол разлику 289:290. Надамо се да ће Звезда у следећој сезони још више напредовати и ако се укаже прилика покушати да стигне и до шампионске титуле.

Претходни текстЗвезда силовита против Металца
Следећи текстРадоњић: Желимо шампионску титулу