Звезда одбранила и титулу!

56

Ватерполисти Црвене звезде победили су у трећем мечу финалне серије плеј-офа Раднички Кон Тики резултатом 12:7 и тако одбранили титулу првака Србије освојену прошле године!

Гости су повели у другом нападу преко Дамира Бурића, који је погодио са центарске позоције. Узвратила је Звезда преко Кљајевића и Прлаиновића, па су црвено-бели након прве четвртине имали гол предности.
После сјајног лоб ударца Николе Рађена наш тим је повео са 3:1, али је убрзо капитен Радничког Филип Филиповић смањио предност Звезде. Након тога је Шефика поново савладао Бурић и тако поравнао резултат. У том делу игре гол гостију одлично је бранио Здравко Радић, а то је искористио Ђорђе Филиповић, који је донео ново вођство Крагујевчанима.
Минут и по пре краја друге деонице после шута Аврамовића и одбране Радића Душан Марковић је ударио Виктора Рашовића и расекао му аркаду. Настала је општа гужва, умешао се и Страхиња Рашовић, а након тога га је ударио Ђорђе Филиповић, који је зарадио искључење без права замене. Са правом замене је на другој страни искључен Филип Кљајевић, а уследила су два петерца за Звезду и један за Раднички. Прецизни су били Вапенски (два пута) и Филип Филиповић.

Због искључења Ђорђа Филиповића без права замене Црвена звезда је четири минута имала играча више, баш као и Раднички у првом сусрету због искључења Рађена. Ипак, црвено-бели су се боље снашли од гостију. Неколико секунди пре краја првог полувремена Прлаиновић је погодио за 6:5. Стевановић је тражио тајм-аут, али његова екипа није успела за три секунде да дође до изједначења.
На старту трећег дела игре Вапенски је својим трећим голом повисио на 7:5, али је Срђан Вуксановић успео да смањи на 7:6. Тада је због приговора црвени картон добио Дамир Бурић, а мало касније и Марко Аврамовић. Ипак, Раднички је остао без још једног важног играча крајем треће деонице, јер је Ћирић зарадио треће искључење.
Ватерполисти Звезде знали су да искористе то што Раднички поред Злоковића и Королије крајем треће и у четвртој четвртини није могао да рачуна ни на Ђорђа Филиповића, Бурића и Ћирића. Црвено-бели су повели 8:6 када је Рађен у покушају да упосли Мана убацио лопту у гол. Затим је Прлаиновић испливао контру и матирао Радића за 9:6.

На старту четврте четвртине са дистанце је погодио Рађен, да би нешто касније капитен Звезде са два гола решио питање победника. Раднички је у наставку преко Вуксановића успео да смањи на 12:7, али је победа припала Звезди.
Најефикаснији играч на мечу био је капитен Црвене звезде, Андрија Прлаиновић, са пет голова.

Црвена звезда – Раднички 12:7 (2:1, 4:4, 3:1, 3:1)
Базен Ташмајдан. Гледалаца: 1.500. Судије: Путниковић и Балажевић (обојица Београд). Играч више: Црвена звезда 14 (3), Раднички 10 (3). Петерци: Раднички 1 (1), Црвена звезда 2 (2).
Црвена звезда: Шефик, С. Рашовић, Рађен 3, Ивошевић, Кљајевић 1, Вукчевић, Аврамовић, В. Рашовић, Ранђеловић, Вапенски 3, Прлаиновић 5, Ман, Драксимовић, Милићевић. Тренер: Савић.
Раднички Кон Тики: Радић, Бурић 2, Б. Поповић, Вуксановић 2, Ћирковић, Миличић, Ћирић, Басара, Шормаз, Ф. Филиповић 2, Марковић, Ђ. Филиповић 1, С. Поповић, Мијатовић. Тренер: Стевановић.

Претходни текстЗвезда у Чачку славила после продужетака
Следећи текстБесплатно на ОФК Београд