Звезда у Чачку славила после продужетака

37

Кошаркаши Црвене звезде Телеком забележили су и осму узастопну победу у Суперлиги Србије. Црвено-бели су овог пута славили на гостовању у Чачку савладавши Борац са 70:78 и тако направили још један важан корак ка освајању првог места пред почетак плеј-офа. Изабраници тренера Дејана Радоњића до тријумфа су стигли много теже него што се очекивало и то тек после продужетка.

После изванредне игре у првих 20 минута и вођства од чак 17 поена разлике (19:36), чинило се да ће црвено-бели уписати још једну убедљиву победу. Међутим, у трећој деоници дошло је до необјашњивог пада у Звездиној игри, па је Борац ухватио прикључак, а серијом од 9:0 у последња два минута успео је да меч уведе у продужетак. Ипак, у додатних пет минута квалитет црвено-белих је дошао до изражаја па је Звезда заслужено славила.

Још једну маестралну партију у црвено-белом дресу пружио је Бобан Марјановић. Сјајни Звездин центар поново је био нерешива енигма за противничке играче, а са 38 индексних поена био је убедљиво најкорисији кошаркаш у тиму тренера Дејана Радоњића.

Звезда је одлично почела меч и већ на старту је стекла двоцифрено вођство (10:0). Црвено-бели су били веома агресивни у одбрани, одлично су затворили прилазе свом кошу о чему сведочи податак даје Борац у првих 20 минута убацио само 19 поена.

Међутим, у наставку Борац је показао зашто је у дворани крај Мораве тако неугодан домаћин. Разиграли су Пешаковић, Протић и Мареља, на то се надовезала слабија игра Звезде са доста грешака па је Борац успео да приђе на седам поена минуса. Звезда је у 38 минуту имала вођство 57:66, али је уследио је фуриозан финиш домаћих који су у последња два минута направили серију 9:0. Нелсон је са линије слободних бацања имао прилику да обезбеди победу, али је оба пута био непрецизан, а на другој страни Филип Думић је погодио два пенала и меч отишао у продужетак.

Оно што је пропустио у финишу меча Демаркус Нелсон надокнадио је у додатних пет минута. Сјајни Американац је у продужетку постигао осам поена и тако сломио отпор упорних Чачана.

Борац Моцарт Спорт – Црвена звезда Телеком 70:78 (66:66 – 11:21, 8:15, 26:13, 21:17, 4:12)

Борац Моцарт Спорт: Аврамовић, Митровић, Чарапић, Маравић 4, Мареља 14, Гавриловић, Думић 7, Пешаковић 13, Албијанић 6, Цветковић 5, Протић 20, Радовић 1.

Црвена звезда Телеком: Ребић, Митровић 2, Лазић, Блажич 11, Симоновић 3, Марјановић 30, Раденовић 7, Катић 5, Нелсон 11, Џенкинс 5, Липовиј 4, Тејић.

Претходни текстПобеда на крају сезоне
Следећи текстЗвезда одбранила и титулу!