Звезда сијала над Новим Београдом

87

Кошаркаши Црвене звезде Телеком остварили су и трећу победу у исто толико мечева у Суперлиги Србије. Црвено-бели су на гостовању традиционално неугодној Мега Визури у Хали Спортова на Новом Београду, славили резултатом 89:76 и на тај начин уписали победу и на првом гостовању у домаћем првенству.

Чета тренера Радоњића је добро отворила меч, али је кључ победе био у серији 12:1 коју је Звезда направила почетком другог полувремена. Одбрана је до краја меча функционисала готово беспрекорно, а завршни ударац домаћину задали су Чарлс Џенкинс и Демаркус Нелсон који су почетком последње деонице били виновници серије 8:0 након које су црвено-бели водили са чак 77:62.

Требало би поменути и да су црвено-бели били ослабљени неиграњем веома важних играча под кошем. Други меч узастопно су због повреда пропустили Рашко Катић и Иван Раденовић па је велики терет спао на Бобана Марјановића. Високи центар Црвене звезде се са тим фантастично изборио и уписао 21 поен и 15 скокова што је било довољно за индекс корисности  37. Занимљиво је да је Марјановић већ на полувремену забележио дабл-дабл учинак са 13 поена и 12 ухваћених лопти па је након 20 минута игре имао индекс корисности 30.

У првом полувремену виђен је прави револверашки обрачун. Звезда је сјајно отворила утакмицу са 7:0 и од тог тренутка се Мега Визура одлучила да постави зону. Црвено-бели су имали одговор на поставку тренера домаћих Дејана Милојевића и то врло добрим шутем за три поена који је у једном тренутку износио пет погодака из девет покушаја. Захваљујући рафалној паљби са дистанце, чета тренера Радоњића је почетком друге деонице имала десет поена предности (18:28).

Ипак, убрзо је и домаћин почео да погађа своје шутеве са дистанце. Серију Мега Визуре започео је један од најискуснијих Новица Величковић са шест узастопних поена и био је најзаслужнији што је његова екипа пришла на поен заостатка (30:29). Звезда је узвратила новим тројкама Драгићевића и Лазића, али је онда уследио нови пад концентрације у редовима црвено-белих. То је домаћин знао да искористи и серијом 12:1 први пут поведе на утакмици (38:37).

У наставку је виђена велика борба, све до почетка другог полувремена када је уследила фуриозна серија црвено-белих. Трећу деоницу отворили су тројкама Драгићевић и Нелсон и додатно дали елана својим саиграчима. Одбрана чете тренера Радоњића је личила на ону из већег дела сезоне па је Мега Визура за седам минута игре дала само пет поена. На другој страни су се ређали лаки поени и прецизни шутеви па су кошаркаши Звезде поново на свом конту имали двоцифрено вођство (61:51).

Домаћин је мини серијом 6:1 успео да приђе на пет поена заостатка, али је почетком последње деонице заблистао Демаркус Нелсон. Сјајни Американац је прво погодио тројку, затим атрактивно закуцао након украдене лопте, а потом је његов сунардоник Чарлс Џенкинс погодио уз фаул и Звезда је на шест и по минута пре краја имала недостижних 15 поена предности (77:62).

До краја утакмице одбрана црвено-белих кошаркаша је одлично функционисала и Мега Визура ни у једном тренутку није могла да угрози вођство ривала.

Мега Визура – Црвена звезда Телеком 76:89 (18:26, 28:20, 13:22, 17:21)

Мега Визура: Рељић, Крстић 9, Дангубић 13, Аврамовић 2, Луковић, Величковић 17 (7ск),  Миљеновић 10 (5ас), Јокић 10 (5ас, 4ск), Варда 15 (5ск), Бојић, Миловановић, Јарамаз.

Црвена звезда Телеком: Ребић, Митровић 10 (6ск), Лазић 8, Блажич 6 (4ск), Симоновић 2, Марјановић 21 (15ск), Тејић, Нелсон 14 (9ас, 4ск, 4ул), Џенкинс 14, Липовиј 2, Стојановић, Драгићевић 12.

Претходни текстЗлатановић зауставио Звезду у Нишу
Следећи текст13. Међународни турнир „Миодраг Шишић – Шиле“