Златановић зауставио Звезду у Нишу

47

Рукометаши Црвене звезде поражени су у другом колу плеј-офа за пласман од првог до шестог места на гостовању у Нишу против Железничара резултатом 26:31. Црвено-бели су били у заостатку целу утакмицу, а голман домаћих Златановић одбранио је велики број шутева у последњих 15 минута, што је пресудно утицало на исход овог меча.

Железничар је од старта кренуо агресивно у нападу и повео са 4:1. Црвено-бели су константно били у заостатку од три гола. Звездина одбрана није добро функционисала. Дарко Ђукић је погађао и правио велике проблеме изабраницима Ненада Перуничића, али су гости из Београда и поред тога успели да приђу на само гол заостатка (9:10) поготком Милана Павлова, који је био један од ретких расположених у црвено-белом дресу на овом мечу. Капитен Звезде је са још неколико погодака успео да одржи Звезду у игри, па је после првих 30 минута предност нишких рукометаша износила два гола, 16:14.

У наставку домаћи брзо стижу до предности од 18:14, па је тренер црвено-белих на гол послао Владимира Цупару уместо недовољно расположеног Милана Косановића. То није много помогло Звезди, јер је домаћи тим одржавао три до четири гола предности, да би нешто касније гостујући тим успео да приђе на минус два (20:22). Ипак, домаћи никако нису посустајали и некадашњи капитен Звезде, а сада узданица Железничара, Бобан Живковић из седмерца је савладао свог кума Милана Косановића за 24:20. Црвено-бели су још једном пришли на минус два (23:25), али било је то све што су успели да ураде на овој утакмици.

Домаћи су били незадрживи у нападу преко Живковића, Басарића и Ђукића, али то није донело превагу у корист нишког тима, већ феноменални учинак голмана Железничара, Дејана Златановића, који је практично све одбранио у последњих 15 минута, па је својим интервенцијама изнервирао и бројне навијаче Звезде, тако да се једно време нашао на мети црвено-белог дела публике.

У финишу је Железничар имао и шест голова више на свом конту (30:24), а Звезда је успела само да смањи на коначних 26:31. Поред капитена Милана Павлова, који је постигао осам голова, једина светла тачка били су навијачи Црвене звезде, који су од првог до последњег минута пружали велику подршку изабраницима Ненада Перуничића. У екипи Железничара Давор Басарић је постигао седам голова, а Бобан Живковић и Дарко Ђукић су се по пет пута уписали у стрелце.

Железничар – Црвена звезда 31:26 (16:14)

Дворана: СЦ Чаир. Гледалаца: 1000. Судије: Бранка Марић (Панчево) и Зорица Машић (Зрењанин).

Железничар: Стојановић, Живковић 6, Митић, Г. Денић 1, Вељковић, Мађар 5, Златановић, Ташковић, Прокић, Милошевић 1, Басарић 7, Павловић, Ђукић 6, Бећировић, Стефановић 4, Пернар 1.

Црвена звезда: Лазовић 2, Алчаковић 3, Ољача, Л. Денић 2, Лазић 2, Митровић, Косановић, Павлов 8, Шотић 1, Цупара, Огризовић 2, Кајганић 2, Анђелић, Брајовић 4.

Овим поразом Звезда се значајно удаљила од борбе за титулу, а најтеже утакмице тек предстоје. Следећи ривал је Партизан, затим Металопластика, па Војводина… Али калкулација више нема, мора се кренути у победе.

Претходни текстУлазнице за Ф4 АБА лиге од четвртка у продаји
Следећи текстЗвезда сијала над Новим Београдом