Црвено-бели гостују Задру

33

До краја лигашког дела регионалног такмичења остало је још само три кола, а црвено-белима је неопходна још једна победа како би и дефитивно обезбедили прво место на крају АБА лиге. Прва прилика за то је дуел са Задром, али треба истаћи да изабранике тренера Дејана Радоњића у Далмацији очекује веома тежак посао.

Задрани се налазе у прилично незавидној ситуацији јер се заједно са Широким грчевито боре за опстанак. Такође, Задар је познат као традиционално врућ терен, а отежавајућа околност за црвено-беле је и податак да су порпилично физички исцрпљени после тешког дуела са Лијетувос Ритасом у осмини финала Еврокупа.

Управо успеси Црвене звезде Телеком у Еврокупу ове сезоне и пласман у четвртфинале овог такмичења условили су и померање термина одигравања утакмице 24. кола АБА лиге, па је меч, уместо у недељу, на програму у суботу од 19 сати.

Задар је изузетно незгодан противник на свом терену. И у првој утакмици коју смо играли ове сезоне задали су нам доста муке, али смо на крају ипак успели да тријумфујемо. Сигурно је да ће Задрани бити силно мотивисани, али и ми знамо за шта се боримо тако да очекујем веома добру и занимљиву утакмицу – почео је причу Марко Симоновић и потом додао:

Ова утакмица нам долази у прилично незгодном тренутку јер смо у среду имали веома тежак дуел са Лијетувос Ритасом, потом и поприлично напоран повратак у Београд, јер ноћ након меча практично нисмо спавали. Чињеница да се Задар бори за опстанак је у сваком случају мотив више за них па ће се максимално потрудити да искористе предност домаћег терена.

Капитен црвено-белих јасно и прецизно је апострофирао одакле Звезди у Задру прети највећа опасност:

Без сваке сумње од Марка Шутала. Он је лидер Задрана и ове сезоне пружа изванредне партије. Приметно је да из године у годину Шутало подиже квалитет своје игре и то доказује из меча у меч. Зато ће наш главни задатак бити да њега зауставимо и што је могуће више неутралишемо његов учинак. Наша одбрана мора да буде на висини задатка, јер нам само агресивна игра у одбрани може омогућити да дођемо у прилику да победимо. Ове сезоне смо показали да имамо квалитет, да као тим поседујемо карактер и све те врлине морамо још једном да искажемо у Задру. Сигуран сам да ће сви играчи показати велику борбеност и да ћемо учинити све да упишемо још једну победу – закључио је Симоновић.

Претходни текстСЕЋАЊЕ: Проф. Др Гашо Кнежевић (1953-2014)
Следећи текстСтојановић: Не смемо никога да потценимо