Стојановић: Не смемо никога да потценимо

36

На путу ка четвртој победи у пролећном делу првенства фудбалерима Црвене звезде у суботу од 17 часова на Маракани испречиће се екипа Радничког 1923. Пред гостовање на највећем српском стадиону Крагујевчани су променили шефа стручног штаба што може представљати позитиван шок за наредног ривала црвено-белих.

Тренер Славиша Стојановић и првотимац Милош Нинковић уверени су да ће и након 19. кола стање на табели остати непромењено уколико сви играчи дају свој максимум.

Очекује нас нова утакмица, самим тим нови испит и ново доказивање за све нас. У претходном сусрету са Напретком нисмо били током свих 90 минута довољно агресивни и компактни, и надам се да исте грешке нећемо и сутра поновити. Рецепт за успех видим у нашој игри у другом полувремену против Крушевљана. Очекујем да током читавог меча покажемо компактност и стабилност – рекао је Стојановић.

Један од најбољих играча Црвене звезде, Милош Нинковић у потпуности се опоравио од повреде колена и биће спреман за сутрашњи меч.

Откада сам дошао у клуб понављам да никога не можемо да победимо са пола снаге, и да сваки тим може да нам направи проблеме уколико уђемо килаво у утакмицу. Са друге стране, када смо прави и када од првог до последњег минута пружимо све од себе, ниједна екипа у лиги не може да нам парира. Од нас све зависи, верујем да ћемо испоштовати сваки задатак који поставимо пред себе и у том случају разлога за страх не треба да буде. Противник је променио тренера, а познато је да такве ствари увек позитивно утичу на тим. Такође, они су квалитетан тим, са неколико добрих појединаца и сматрам да пораз који су претрпели у претходном колу није реалан показатељ њихове снаге – истакао је Нинковић.

Пред меч са Радничким, шефа струке Црвене звезде муче мањи кадровски проблеми. Петковић нема право наступа због жутих картона, док још неколицина играча има проблема са ситним повредама.

Имамо неколико алтернатива за Петковића на позицији десног бека. Видећемо након тренинга данас поподне за какво решење ћемо се определити. Такође и Павићевић и Келхар су лакше повређени док су проблеми Мартиновића и Крнете комплекснији – навео је Стојановић и додао да очекује да се његови изабраници изборе са притиском који их прати.

Постоји психичка баријера коју морамо да прескочимо. У утакмицама на припремам или у неким сусретима у којима нисмо имали императив приказивали смо много боље игре. Сигурно да има тензије међу играчима, међутим, морамо да се изборимо са тим – констатовао је Стојановић.

Претходни текстЦрвено-бели гостују Задру
Следећи текстКасалица донео тријумф против Радничког