Човић: Пењемо се степеник по степеник

40

Кошаркаши Црвене звезде Телеком изашли су као победници из двомеча са Лијетувос Ритасом и на тај начин изборили пласман у четвртфинале Еврокупа. Звезда је тиме показала да иде правим путем, а најбољи показатељ за то је чињеница да су црвено-бели претходни пут отишли овако далеко у Европи пре тачно седам година.

На питање новинара да прокоментарише велики успех црвено-белих, председник Црвене звезде Небојша Човић кратко је рекао:

Моји утисци су сјајни. Нарочито када изгубите утакмицу, а тиме остварите победу. Сада ми имамо права на омаж са Будивелником, тачка – изјавио је Човић, а потом изнео очекивања пред двомеч са шампионом Украјине:

Очекујем да победимо.

Због бољег учинка у другој фази Еврокупа предност домаћег терена у двомечу са Украјинцима припада Црвеној звезди. Међутим, црвено-бели уочи меча са Будивелником имају традиционално незгодно гостовање у Задру па је питање да ли предност домаћег терена заиста постоји за чету тренера Радоњића. Захваљујући великим напорима Црвене звезде, као и томе што су АБА лига и кошаркашки клуб Задар изашли у сусрет, црвено-бели ће утакмицу у Далмацији одиграти у суботу, уместо у недељу како је раније предвиђено.

Исти ђаво је што се игра у Каунасу, уместо у Украјини. Имаћемо мало тежи пут јер нам је утакмица упала у некако незгодан тајминг. Ми смо данас, захваљујући људима из АБА лиге и руководству Задра, успели да померимо утакмицу. Она неће бити у недељу од 17 часова, већ у суботу у 19 сати. Сада радимо на комбинаторици транспорта екипе јер у суботу играмо у Задру, а већ у уторак у Каунасу. Мислим да смо близу да затворимо транспорт, који ће имати интересантне финансијске захтеве, али то морамо да урадимо.

Председник Црвене звезде је потом причао о даљим циљевима клуба. Он је истакао да су изабраници Дејана Радоњића урадили велику ствар, али да без еуфорије иду корак по корак ка још већим успесима:

Успех јесте, али то не значи да нећемо тежити да направимо још већи успех. Ми идемо корак по корак, али без еуфорије и обећања која би морала да буду обавезујућа. Хоћемо да направимо још један корак у смислу резултата, али без еуфорије или без нечега што је присутно у последњих пар месеца да је Звезда богата, како има пуно пара и све расположиве ресурсе ове земље па зато и мора да буде прва. Нити мора, нити може да сване пре јутра. Идемо растерећено и како се будемо пењали степеницу по степеницу, верујем да ћете ви, као и сви медији, бити срећнији са Звездиним успесима – закључио је Небојша Човић.

Претходни текстРадоњић: Велики успех
Следећи текстМиловићева продужила уговор