Радоњић: Велики успех

39

Кошаркаши Црвене звезде Телеком пласирали су се у четвртфинале Еврокупа. Црвено-бели су у реванш утакмици против Лијетувос Ритаса изгубили (82:80), али су заслужили пролаз у наредну рунду због веће победе у првом сусрету (88:82).

Играчи Звезде су упркос поразу још једном ове сезоне изашли као победници над литванским тимом, а црвено-беле су у Вилњусу предводили Катић (19 поена) и Нелсон (16 поена и по пет скокова и асистенција). После утакмице, тренер Црвене звезде Телеком, Дејан Радоњић, био је изузетно задовољан учинком:

Ово је велики успех за нас. Ове сезоне смо већ два пута играли са Лијетувос Ритасом у Евролиги, али могу да кажем да су ова два меча у Еврокупу била много квалитетнија – констатовао је Радоњић пре него што је додао:

У првој утакмици смо обезбедили предност од шест поена, али је постојала опасност да Лијетувос Ритас на свом терену успе да обезбеди пролаз у следећу рунду. Задовољан сам вечерашњим наступом, играли смо добро до самог краја. Једино смо у последњим секундима изгубили концентрацију, пре свега због лоше комуникације, и тиме пружили литванском тиму прилику за преокрет. Али, на крају смо ипак успели да обезбедимо позитиван резултат по нас – закључио је Дејан Радоњић.

Претходни текстЗвезда у четвртфиналу Еврокупа
Следећи текстЧовић: Пењемо се степеник по степеник