Звезда на корак од пол позиције

37

Кошаркаши Црвене звезде Телеком уписали су четврту узастопну победу и на тај начин пришли на само један корак од освајања првог места на крају лигашког дела регионалног такмичења. Наиме, након пораза Цедевите од Солнока црвено-бели сада имају две победе више од директног ривала за прво место, али и бољи међусобни скор три утакмице пре краја АБА лиге. Изабраницима тренера Дејана Радоњића тако недостаје још само једна победа у преостала три кола како би обезбедили пол позицију за Фајнал-фор.

У мечу који су одликовале сјајне одбране и игра на граници фаула славила је Звезда резултатом 78:65. Мотивисана Крка је пружила веома јак отпор, посебно у почетку меча када је стекла рано вођство 10:4. Уследио је тајмаут Дејана Радоњића који је потпуно размрдао његове изабранике па је уследила серија црвено-белих 15:2 (19:12). У том периоду игре у рекету је доминирао Рашко Катић, али је имао и обиљату помоћ Чарлса Џенкинса, док је одбрана функционисала готово беспрекорно.

У наставку утакмцие Звезда је задржала концентрацију и посебно висок ниво агресивности у одбрани па нису дозвоилили гостима да смање разлику испод шест поена . То није било нимало лако јер је чета тренера Александра Џикића потпуно оправдала епитет сјајне дефанзивне екипе. Међутим, црвено-бели су одговорили на чврстину Крке још већом агресивношћу у одбрани и погађали када год је било потребно па су тако одбили и последњи налет гостију на половини последње деонице и мирно привели меч крају.

Требало би истаћи да је Црвена звезда Телеком у овом мечу имала и два дебитанта. Прве минуте је уписао последње појачање Олександр Липовиј, као и још један талентовани играч 17-огодишњи Стефан Лазаревић који је прошао све млађе категорије клуба.

До краја регуларног дела АБА лиге чети тренера Радоњића преостала су два гостовања Задру и Цибони, а између та два меча у Хрватској црвено-бели ће дочекати МЗТ из Скопља.

Црвена звезда Телеком – Крка 78:65 (19:15, 19:13, 17:15, 23:22)
Црвена звезда Телеком: Ребић, Лазаревић, Лазић 5, Блажич 9, Симоновић, Марјановић 4, Катић 19 (4ск), Тејић 6, Нелсон 6, Џенкинс 15 (4ас), Липовиј, Драгићевић 14 (9ск, 5ас).
Крка: Лапорник 4, Кастрати, Ројц 5, Мурић 14 (5ск), Павић 4, Букер 11 (4ул), Пајић, Хукић 6, Буљан 11 (6ск), Клобучар 10 (7ил).

Претходни текстПораз у Свилајнцу
Следећи текстЧетири злата, три сребра и бронза за црвено-беле