Пораз у Свилајнцу

54

Рукометашице Црвене звезде поражене су у 16. колу Супер лиге Србије против Радничког у Свилајнцу резултатом 26:28. Црвено-беле су водиле у другом полувремену и са четири гола разлике, али су посустале у финишу меча, што је Раднички казнио и стигао до бодова на домаћем терену.

Раднички је имао предност од једног до два гола у првих неколико минута, а затим су домаће рукометашице стигле и до четири поготка више (8:4). Црвено-беле су успеле да преполове предност екипе из Свилајнца на 7:9, али је Раднички добром игром одржавао вођство од два до три гола. Београдски тим је у финишу првог дела игре мало по мало смањивао предност Радничког и на крају решио прво полувреме у своју корист са 16:15.

Звездине рукометашице су наставиле у истом ритму и у наставку меча. Константно су увећавале предност и у два наврата су имале и четири гола више (20:16 и 21:17). Међутим, Раднички је почео да смањује разлику и врло брзо су домаће играчице стигле до изједначења (22:22). Црвено-беле су последњи пут повеле при резултату 24:23, а затим се домаћи тим одлепио на два гола разлике у финишу меча (27:25) и ту разлику су сачувале до самог краја.

Најбоље партије у Звездином тиму имале су Данијела Мистрић са осам и Сања Лапчевић са седам погодака, док се у тиму Радничког истакла Јована Петровић, која је забележила чак 12 голова.

Раднички – Црвена звезда 28:26 (15:16)
Свилајнац – Хала спортова. Гледалаца: 1000. Судије: Грубачки (Зрењанин), Рачић (Бачка Паланка).
Раднички: Петричевић, Паљош, Васић, Е. Шароњић 2, Б. Шароњић, Радовановић 3, Томић, Милојковић, Симић 5, Јаковљевић 6, Јевтић, Стојиљковић, Кострешевић, Петровић 12.
Црвена звезда: Марић 4, Ђукић, Манчић, Мистрић 8, Јевремовић 2, Лежаја, Сикимић, Џафић 1, Домби, М. Милојевић 2, Миличевић, Лапчевић 7, Ј. Милојевић 2, Чолић.

Овим поразом Црвена звезда је пала са петог на шесто место на табели са 16 освојених бодова. Екипа Књаз Милоша претекла је црвено-беле за један бод. У следећем колу рукометашице Звезде дочекују екипу Наисе која дели четврто место на табели са тимом Књаз Милоша. Оба клуба имају по 17 освојених бодова, али Наиса има и два меча мање.

Претходни текстЦрвено-беле изгубиле у финалу после велике драме
Следећи текстЗвезда на корак од пол позиције