Радоњић: Размишљамо само о победи

36

На старту елиминационе фазе такмичења у Еврокупу кошаркаши Црвене звезде Телеком дочекују Лијетувос Ритас. Утакмица осмине финала Еврокупа на програму је у среду од 19 сати и 30 минута у хали Пионир.

Карте за меч се већ налазе у продаји, по ценама од 500 динара за трибине, 1000 за партер, 2000 за плаву и белу ложу, 2500 за ложу и 5000 за почасна места поред терена (цоурт сеат). Такође,  навијачи ће карте моћи да купе и на дан утакмице на благајни Пионира од 15 часова па све до почетка меча.

Црвено-бели су се ове сезоне већ два пута састали са Лијетувос Ритасом у Евролиги, и савладали га оба пута (88:77 у Београду, 99:75 у Литванији). Управо је о томе желео да, пред утакмицу, прича Дејан Радоњић:

Очекују нас два нова дуела против Лијетувос Ритаса у такмичењу где су они годинама јако квалитетно наступали. Уосталом, успели су и да освоје Еврокуп. Две утакмице које смо одиграли против њих у Евролиги у овом тренутку не могу бити репер за оно што се очекује у среду и следеће недеље. Екипа Ритаса је квалитетна, поседује огромно искуство али и потенцијал. У овом тренутку су у доброј форми и у резултатском налету. Без сумње нас очекује тежак меч – истакао је Радоњић, пре него што се осврнуо на стање са повредама у табору Звезде:

Ми смо у проблемима. Раденовић неће играти, док Драгићевић није одрадио тренинг још од дуела против Мега Визуре. Неће бити нимало лако. Сви морају да дају све од себе како бисмо дошли до повољног резултата. Очекујемо подршку навијача и надам се да ћемо на крају сви бити задовољни – изјавио је тренер Црвене звезде Телеком.

Дејан Радоњић сматра да екипа не треба да се бави калкулацијама у смислу остваривања победе са одређеном разликом:

У овом тренутку размишљамо само о томе да победимо. Да бисмо то остварили морамо да прикажемо игру на високом нивоу. Не желимо да приступ утакмици буде на другачији начин – само победа је оно о чему размишљамо. Нападачки капацитет Литванаца је јасан. Мораћемо дефанзивно да будемо на висини задатка и да им не дозволимо да искористе прилике. Потребно им је јако мало простора, али осим квалитетног шута имају и друге позитивне каракактеристике. Омар Кук је сјајан организатор игре, њихови центри имају одличан шут ван рекета. Морамо адекватно да одговоримо на све што они поседују и да, уз добру игру у осталим сегментима, дођемо до повољног резултата – казао је Дејан Радоњић који је потом додатно прокоментарисао чињеницу да ће се друга утакмица играти у Литванији, што може да представља предност за противника:

То можда јесте тако, али на нама је да одиграмо најбоље што умемо. Надам се да ћемо бити комплетни и у бољим околностима за реванш – закључио је Радоњић.

Оно што пред утакмицу треба поновити је апел свим навијачима који дођу у Пионир да навијају фер и спортски, без убацивања било каквих предмета на терен и употребе ласера и пиротехничких средстава. Црвена звезда Телеком је ове сезоне већ три пута новчано кажњавана у укупном износу од 23 хиљаде евра и сваки наредни и најмањи инцидент могао би да има несагледиве последице за клуб. На улазима ће бити спроведене ригорозне мере контроле, а капије дворане Пионир биће отворене два сата пре почетка утакмице (17.30).

Претходни текстЦрвено-беле убедљиве против Кикинде
Следећи текстЛиповиј: Дошао сам да напредујем и побеђујем