Липовиј: Дошао сам да напредујем и побеђујем

45

Дуго очекивано појачање Црвене звезде Телеком Олександр Липовиј већ се придружио тренинзима црвено-белих, а задужио је дрес и опрему са бројем 31. Период прилагођавања екипи ће у случају Липовија можда бити и краћи него што је то уобичајено, имајући у виду да је у својој каријери већ играо са Нелсоном и Раденовићем, и да такође од раније познаје Марјановића. Сем тога, предност ће представљати и сличност украјинског и српског језика, што се показало већ на првој конференцији за медије на којој је новинарима представљен Липовиј:

Добар дан свима – обратио се београдским извештачима Липовиј у препуној сали прес центра дворане Пионир. Украјински кошаркаш је затим сумирао своје прве утиске по доласку у Звезду:

Црвена звезда Телеком је веома добар тим, са изванредним тренером. Екипа је направљена тако да представља спој младих и искусних играча. Оно у шта могу да будем сигуран је да ће ово бити једно добро искуство за мене и користан период за моју каријеру. Надам се да ћу успети да помогнем Звезди да оствари успехе – рекао је Липовиј.

Украјински интернационалац је потом прокоментарисао и надалеко познате навијаче црвено-белих:

Тим има сјајне навијаче који изванредно подржавају играче. На интернету сам видео пуно слика и видео клипова у којима сам заиста уживао. Знам колико та подршка значи и помаже екипи Звезде – истакао је Липовиј, који је потом изнео и главни мотив доласка у црвено-бели табор:

Мислио сам да је за мене најбоље да у овом тренутку дођем у Београд и Црвену звезду. Овде ћу моћи много да напредујем. Много лакше је унапредити своју игру уз овако добре играче какве има Звезда. Такође, желим да помогнем црвено-белима да побеђују и у будућности – изјавио је млади Украјинац, пре него што је додао:

Што се тиче позиције на којој ћу играти, све зависи од тренера, видећемо. Ја ћу се свакако прилагодити ономе што тренер захтева од мене и помоћи ћу тамо где моја помоћ буде потребна – закључио је Липовиј.

Претходни текстРадоњић: Размишљамо само о победи
Следећи текстПрича која траје 69 година…