Црвено-беле убедљиве против Кикинде

46

Рукометашице Црвене звезде савладале су екипу Кикинде у Београду са 35:20 у оквиру 15. кола Супер лиге Србије. Црвено-беле су на старту стекле велику предност, контролисале резултат током читаве утакмице и на крају славиле убедљиву победу.

Звезда је сјајно отворила меч и направила серију од 6:0 на крилима одличне игре голмана Марије Чолић и Данијеле Мистрић у нападу. Домаћи тим је наставио у истом стилу и нешто касније стигао и до седам голова предности (10:3). Марија Чолић је у тим тренуцима имала већ три одбрањена седмерца на мечу. Гошће су након тога заиграле знатно боље и серијом од 5:1 смањиле на 8:11. Било је то све што је екипа Кикинде успела да уради на овом мечу, јер је до краја на терену постојао само један тим – Црвена звезда. Изабранице Славенка Жерајића су до полувремена вратиле предност од шест голова и на одмор отишле са вођством од 15:9. Бојана Јевремовић је уписала четири поготка у првих 30 минута игре.

Црвено-беле су у другом делу игре серијом од 7:1 стигле до огромних 12 голова разлике (22:10). Игром су сјајно дириговале Сања Лапчевић и Данијела Мистрић. Домаћи тим је имао и 13 голова предности (26:13), а на голу је још једном бриљирала Марија Чолић. Разиграла се и Јована Милојевић, која је одиграла најбољи меч ове сезоне, а Звезда је на крају славила са чак 15 голова разлике (35:20).

Најефикаснија у редовима Црвене звезде била је Јована Милојевић са девет постигнутих голова. Сања Лапчевић се седам пута уписала у стрелце, а Бојана Јевремовић је постигла шест погодака. У екипи Кикинде истакла се Александра Вукајловић са пет голова.

Црвена звезда – Кикинда 35:20 (15:9)
Дворана: СЦ Вождовац. Гледалаца: 200. Судије: Кнежић (Врбас) и Пешић (Црвенка).
Црвена звезда: Марић 5, Ђукић, Манчић 1, Мистрић 5, Јевремовић 6, Лежаја, Сикимић, Цветковић, Домби, М. Милојевић, Миличевић 2, Лапчевић 7, Ј. Милојевић 9, Чолић.
Кикинда: Алексић, Солеша, Шивков 3, Вукајловић 5, Агбаба, Голушин 2, Вељковић 2, Вучетић, Ардала 2, Ђурашиновић, Степановић 4, Михајлов, Младеновић, Ристић 2.

Црвено-беле су овом победом избиле на пето место на табели са 16 освојених бодова и сада су на позицији која води у еврокупове наредне сезоне. Иза Звезде је Књаз Милош са бодом мање, а испред је Наиса са бодом више и утакмицом мање. У следећем колу београдски тим гостује Радничком у Свилајнцу.

Претходни текстЛиповиј стигао у Београд
Следећи текстРадоњић: Размишљамо само о победи