Прича која траје 69 година…

192

На данашњи дан пре 69 година основано је Спортско друштво Црвена звезда, које спада међу најуспешније колективе у Србији.

Као и сваке године, црвено-бели су рођендан прославити традиционалним проглашењем најбољих спортиста у претходних годину дана.

Свечаност је одржана у Медија центру на стадиону Црвене звезде. Ватерполиста Андрија Прлаиновић и стрелкиња Зорана Аруновић понели су титуле најбољих спортиста године. Титулу најбољег тренера однео је стратег ватерполиста Звезде Дејан Савић, а његови изабраници су најбољи сениорски колектив црвено-белих.

Председник Управног одбора СД Црвена звезда Александар Боричић у свом обраћању истакао је да су црвено-бели имали боље резултате у односу на прошлу годину и пожелео да се у будућности сви зајендо радују новим титулама.

Честитам свим звездашима 69. родјендан. Превазишли смо сва очекивања у односу на прошлу годину. Освојили смо много трофеја, али надам се да ће их у 2014. бити много више. Претходне године нису биле лаке, дигли смо кошаркашки и ватерполо клуб, а они нам враћају на најбољи могући начин. Желимо да потврдимо да смо најбоље друштво у Србији – поручио је Боричић.

Најбољи пионир СД Црвена звезда, Иван Хорват (Рукомет)

Најбоља пионирка СД Црвена звезда, Лара Крејовић (Женски ватерполо клуб)

Најбољи пионирски клуб СД Црвена звезда, Фудбалски клуб

Најбољи кадет СД Црвена звезда, Ален Кујунџић (Куглање),у његово име нараду је примио председник клуба Мирослав Мацура

Најбоља кадеткиња СД Црвена звезда, Бојана Миленковић (Одбојка)

Најбољи кадетски клуб СД Црвена звезда, Кошаркашки клуб

Најбољи јуниор СД Црвена звезда, Урош Маринковић (Веслање)

Најбоља јуниорка СД Црвена звезда, Александра Црвендакић (Женски кошаркашки клуб)

Најбољи јуниорски клуб СД Црвена звезда, Тениски клуб

Најбољи тренер младих СД Црвена звезда, Исмаил Мачев (Атлетика)

Специјално признање СД Црвена звезда, Одбојкашки клуб

Специјално признање СД Црвена звезда, Карате клуб

Специјално признање СД Црвена звезда, Рукометни клуб

Медијска личност године СД Црвена звезда, Игор Вујичин

Пословни партнер године СД Црвена звезда, Миленијум тим

Награда за животно дело СД Црвена звезда, Александар Обрадовић (Атлетика)

Награда за животно дело СД Црвена звезда, Борислав Ивков (Шах), овов високо признање у име г. Ивкова примио је Горан Раичевић.

Најбољи тренер СД Црвена звезда, Дејан Савић (Ватерполо)

Најбољи спортиста СД Црвена звезда, Андрија Прлаиновић (Ватерполо)

Најбоља спортисткиња СД Црвена звезда, Зорана Аруновић (Стрељаштво), Зорана се тренутно налази на Европском првенству у Москви, па је награду у њено име примила мајка Бисерка Аруновић.

Најбои клуб СД Црвена звезда, Ватерполо клуб

Присутнима се обратио и председник Скупштине Спортског друштва Црвена звезда проф др Петар Шкундрић који је пожелео да и у наредних годину дана црвено-бели освоје још више трофеја.

На крају прославе најбољи спортиста Андрија Прлаиновић у друштву најбољих спортиста црвено-беле породице искеао је рођенданску торту.

Идеја о оснивању Спортског друштва Црвена звезда кренула је на иницијативу Градског одбора УСАОС Београда, током фебруара 1945. године. Тада су омладинци, чланови Уједињеног савеза антифашистичке омладине Србије почели припреме за оснивачку Скупштину омладинског фискултурног друштва, са циљем да буде састављено од разних спортских секција. На последњој седници Иницијативног одбора, дан пре одржавања скупштине, оснивачи су дуго дискутовали око тога какво би име ваљало дати новом спортском колективу. Постоје разне верзије тог чина, али се већина слаже да су ‘кумови’ били Слободан Ћосић и Зоран Жујовић.

Претходни текстЛиповиј: Дошао сам да напредујем и побеђујем
Следећи текстЦрвено-бели успешни на Првенству Београда