Нелсонов јубилеј у Загребу

20

Паклени ритам утакмица за црвено-беле у фебруару се наставља. Звезда у недељу од 19 сати гостује екипи Цедевите у Загребу, што ће свакако бити дерби 20. коло АБА лиге, јер се ради о дуелу две прволпасиране екипе.

Црвена звезда Телеком налази се у веома доброј форми о чему сведочи податак да су изабраници тренера Дејана Радоњића уписали девет узастопних победа у свим такмичењима. У минулих седам дана црвено-бели су совојили Куп Радивоја Кораћа и изборили пласман у осмину финала Еврокупа што је у значајној мери додатно подигло самопоуздање целој екипи.

Последњи тријумф у низу црвено-бели су уписали на изузетно тешком гостовању у Билбау. Фантастичан меч одиграо је Демаркус Нелсон, који је постигао 13 поена, а имао је и шест асистенција. Сјајни Американац је истакао важност победе:

Утакмица против Билбаа је била веома тешка и јако важна за нас. Билбао је екипа која игра изванредно код куће и изузетно их је тешко савладати на њиховом терену. Мислим да су нам сви јаки ривали и тешка гостовања у досадашњем току сезону пуно помогли у Шпанији, посебно у неизвесној завршници И да смо из неких пораза током ове сезоне много тога научили – истакао је Нелсон, а затим се скромно осврнуо на своју сјајну ролу у завршници меча када је продорима прописно намучио Баскијце:

Свака утакмица је нови изазов и различите ствари могу да одлуче победника. Трудим се да будем ментално спреман да помогнем свом тиму када год је то неопходно, било да тренер позове акцију за мене да поентирам, да остварим позицију за саиграча или да одбранимо напад противника.

Чета тренера Радоњића суочава се са веома згуснутим распоредом. Утакмица против изузетно неугодне Цедевите биће већ шеста у фебруару за црвено-беле. Плејмејкер Црвене звезде Телеком имао је веома занимљиво виђење убитачног ритма мечева и објаснио је како он и саиграчи излазе на крај са умором:

Да, мислим да смо уморни, али исто тако мислим да се сви тимови суочавају са тиме у овом делу сезоне. Уколико нека екипа каже да нема проблема са умором, онда ћу ја рећи да не дају свој максимум у сваком мечу. Најважније је да научимо да играмо упркос умору и да играмо најбоље у најважнијим тренуцима утакмице. Најбољи тимови науче да се носе са тиме и сматрам да ми тренутно учимо како да се изборимо са умором. Приступамо свакој утакмици са много ентузијазма, потпуно фокусирани и сигуран сам да ће то бити и у мечу против Цедевите – причао је Нелсон готово у даху, а затим наставио о наредном ривалу:

О њиховом квалитету довољно сведочи то што су другопласирани тим на табели. То је уједно и потврда да се наставља серија изузетно тешких мечева за нас. Сигурно је да ће Цедевита на свом терену желети да нас савлада и да нам се приближи на табели, али и ми желимо да наставимо серију победа. Морамо да задржимо висок ниво агресивности у одбрани током читавог меча, да покушамо да исконтролишемо скок и кроз добру транзицију дођемо до наше препознатљиве игре. Понављам, биће много тешко, али ми ћемо се потрудити да пружимо максимум.

Гостовање у Загребу биће веома посебно за Демаркуса Нелсона. Наиме, након утакмице са Билбаом он се изједначио са Џералдом Хендерсоном по броју одиграних утакмица у црвено-белом дресу. Против Цедевите Нелсон ће уписати свој 97. наступ за Црвену звезду и на тај начин се осамосталити на вечној листи као странац са највише наступа за Звезду. Љубимац навијача Црвене звезде био је веома усхићен када је сазнао за то:

Нисам знао за тај податак, то је невероватно. Част ми је да сам одиграо толико утакмица у црвено-белом дресу, јер је играње за Црвену звезду за мене један од најважнијих периода у животу – завршио је излагање Денмаркус Нелсон.

Претходни текстБрајовић донео победу Звезди у Костолцу
Следећи текстЗвезда у финалу Купа Србије